Examentraining volgen bij de enige bewezen effectieve examentrainer?

Oefenexamens

Oefenexamens

Oefenexamens VMBO

Wil je nog oefenen met de examenstof? Dat kan!

Je kunt hier voor jouw niveau alle oefenexamens vinden van de afgelopen jaren, inclusief uitwerkingen en bijlagen. Met de oefenexamens krijg je een beter inzicht in hoe examenvragen gesteld worden en hoe je ervoor staat.

Wil je nog wat meer uitleg? Dan kun je ook hier ons lesmateriaal doornemen dat vol staat met de samenvatting van de stof, tips, trucs en stappenplannen. Ook daarin staan een aantal oefenopgaven en uitwerkingen.

 

Oefenexamens VMBO / MAVO

 

 

Oefenmateriaal examentrainingen De Nationale Examentraining ontwikkelt hoogwaardig lesmateriaal voor VMBO TL/GL, KB en BB dat ieder jaar herzien en getoetst wordt door mensen uit het vakgebied. Ons materiaal voldoet aan alle eisen en bevat ook nog eens samenvattingen, stappenplannen en tips & trucs. Wij werken altijd met de beste materialen voor de beste voorbereiding.

Oefenmateriaal voor tijdens de examentrainingen, maar ook om thuis te oefenen en verdiepen
Het oefenmateriaal wordt gebruikt tijdens onze examentrainingen, maar is ook handig als je geen training hebt gevolgd of gaat volgen.
Ons lesmateriaal is namelijk goed te gebruiken om mee te oefenen en om wat extra uitleg op te zoeken. Zo kun je je thuis voorbereiden op de examens. Als je een examentraining bij ons hebt gevolgd krijg je het trainingsboek altijd mee naar huis. Je kunt dan thuis de onderdelen die je lastiger vond nog een keer doornemen en wat extra opgaven maken indien gewenst.

 

Lesmateriaal VMBO van het vorige schooljaar (2016-2017) per vak:

VMBO

 

Opmerkingen of tips voor ons oefenmateriaal
Heb je opmerkingen of tips voor ons over het oefenmateriaal? Laat dat ons dan even weten door een mailtje te sturen naar info@examentraining.nl.

 

028kleinerWil je nog oefenen voor je examen? Dat kan!

We hebben oefenexamens van de afgelopen jaren, maar ook ons lesmateriaal van het afgelopen jaar (2015). Kies hieronder waarmee je wilt oefenen:

 

Lesmateriaal

De Nationale Examentraining ontwikkelt lesmateriaal voor VMBO TL / GL, KB en BB dat ieder jaar getoetst wordt door mensen uit het vakgebied. Ons materiaal voldoet aan alle eisen en bevat ook nog eens samenvattingen, stappenplannen en tips & trucs. Met het materiaal kun je oefenen voor je eindexamen.

Oefenmateriaal examentrainingen

 

Oefenexamens

Wil je nog oefenen met examens van de afgelopen jaren? Klik dan hieronder:

Oefenexamens

 

Onze trainers over het lesmateriaal en de stappenplannen die erin staan:

Daar zit je straks. In een gymzaal te staren naar een pakket papieren op je tafeltje met een flesje water, een banaan en je goede gedrag. Examentijd. Het duurt nog even, maar je kunt er nu al voor zorgen dat je met een wat zekerder gevoel je eindexamens gaat maken. Hoe dan? Door te oefenen!

 

Waarom werkt oefenen dan?

 

 1. Je leert meer dingen die langer blijven hangen
  Veel mensen denken dat het helpt om iets 16 keer over te lezen. Dat is niet zo. Je kunt veel beter actief aan de slag gaan met wat je moet leren, dan blijft het veel beter hangen. En ook nog eens langer. Dus stop met lezen en start met oefenen!
 2. Je leert omgaan met (tijds)druk
  Zet een timer op 3 uur en maak een oefenexamen. Dat helpt je om echt te voelen hoeveel tijd je hebt voor het examen. En zo merk je alvast een beetje hoe het is om onder die tijdsdruk te presteren.
 3. Je leert waar je nog wat meer tijd aan moet besteden
  Super moeilijk oefenexamen gemaakt? Dat is mooi, dan gaat het echte examen straks misschien wel meevallen. Hoe dan ook is het goed dat je alvast even geschrokken bent. Je ziet dan meteen aan welke onderdelen je nog wat tijd moet besteden.

 

Wil je echt een 10 halen?

Probeer dan ook deze tips eens:

 1. Leg de stof uit aan iemand anders
 2. Neem pauzes tussen het oefenen van verschillende onderdelen, dan hebben je hersens tijd om het goed op te slaan
 3. Wissel af tussen onderwerpen (of vakken), zodat je brein lekker geprikkeld blijft

 

Ook oefenen? Maak een oefenexamen!

 

Wij hebben alle oude examens op onze site staan, die je gratis kan downloaden. En ja, we hebben ook de antwoorden, zodat je meteen kunt checken hoe goed je het al doet.

Bekijk hier alle oefenexamens:

Oefenexamens VMBO / MAVO

 

Het duurt nog even voor de examens starten, maar op tijd beginnen met oefenen voor je examen kan natuurlijk nooit kwaad. Daarom hebben we alle eindexamens van 2008 t/m 2015 op onze site staan. Alle vakken staan daar, inclusief bijlagen en uitwerkingen.

Ook hebben we ons lesmateriaal van 2015 op de site staan. Daarmee kun je ook zelf thuis aan de slag. In het lesmateriaal wordt de examenstof in blokken behandeld en zijn er per blok oefeningen. Daarnaast wordt er in het lesmateriaal ook aandacht besteed aan vaardigheden voor je examen; er staan handigheidjes in, je krijgt uitleg over de meest voorkomende vragen en we laten zien uit welke onderdelen een goed antwoord bestaat.

Binnenkort zullen ook de oefenexamens en het lesmateriaal van 2016 online komen te staan.

Oefenexamens

Hieronder vind je onze oefenexamens:

oefenexamens

Lesmateriaal

Hieronder vind je onze lesmateriaal:

lesmateriaal