Examentraining volgen bij de enige bewezen effectieve examentrainer?

examentraining

eindexamentrainingEindexamentrainingen op VMBO TL / GL, Havo en Vwo niveau.

De examentrainingen vinden plaats in Amersfoort, Amsterdam, Breukelen, Den Bosch, Den Haag, Haarlem, Hilversum, Leiden en Utrecht voor de vakken Nederlands, Engels, Biologie, Aardrijkskunde, Wiskunde, Economie, NaSk 1 (Natuurkunde), NaSk 2 (Scheikunde) en Geschiedenis.

Eindexamentraining

Natuurlijk wil je jouw eindexamenjaar met een diploma afsluiten. Daar helpen examentrainingen je bij! Een eindexamentraining zorgt ervoor dat je goed voorbereid en met zelfvertrouwen je examen in gaat.

Herhaling en oefening
Tijdens een examentraining begint altijd met een vraag aan jou; wat vind je moeilijk? Op die manier kan men daar tijdens de training rekening mee houden en weet jij waar je vragen over wil stellen. Natuurlijk nemen de begeleiders de belangrijkste stof van het vak nog een keer met je door, oefenen ze veel en kun je tijdens de hele training al je vragen stellen aan de enthousiaste trainers.

Veel persoonlijke aandacht
Niet iedereen heeft hetzelfde probleem met een vak. De één is goed in kansberekening, de ander snapt daar niets van. Iedere leerling heeft weer net een ander probleem met een vak. Daarom wordt er gewerkt in kleine groepen. Daardoor wordt er veel persoonlijke aandacht gegeven en kun jij rustig al jouw vragen stellen. Zo zijn er altijd voldoende trainers waar je je vragen aan kunt stellen of waar je wat extra uitleg van kunt krijgen.

De beste trainers
Examentrainers zijn enthousiast, inspirerend en ervaren. Ze zijn vaak (bijna) klaar met de lerarenopleiding, staan voor de klas, zitten in het laatste jaar van hun studie of zijn afgestudeerde academici. Ze hebben allemaal ervaring met lesgeven en zijn perfect op de hoogte van de examenstof.

Goed lesmateriaal
Dit alles doen ze aan de hand van het lesmateriaal dat ieder jaar herzien en getoetst door mensen uit het vakgebied. Het materiaal voldoet niet alleen aan alle exameneisen, maar bevat ook veel stappenplannen en tips & trucs. Op die manier krijg je beter inzicht in hoe een vraag in elkaar zit, de vraag begrijpen en hoe je die het makkelijkst kunt beantwoorden.
En na de training mag je het lesmateriaal gewoon mee naar huis nemen, zodat je thuis alles nog kunt nalezen en nog extra kunt oefenen als je dat wilt. Het maakt niet uit welke boeken je gebruikt op school; bij een examentraining wordt gewerkt met de beste materialen voor de beste voorbereiding.

Lara (18) wil na haar examen Rechten gaan studeren, waar weet ze nog niet. Ze twijfelt tussen Utrecht en Leiden, maar voor het zo ver is moet ze een lastig vak halen: geschiedenis.

examentraining ervaring laraWaarom volg je een examentraining?
‘Ik volg een examentraining omdat ik dan een beter overzicht krijg van de stof. Ook denk ik dat ik me zo iets beter ga voelen over het vak.’

Wat heb je geleerd tijdens de training?
‘Hoe je antwoord moet geven op vragen. Ik vond het moeilijk om informatie uit een bron te halen bijvoorbeeld, maar de docent gaf me duidelijke handvatten. Daardoor begrijp ik nu beter hoe ik een vraag moet beantwoorden.’

Tussendoor geeft Lara nog een goede tip voor examensnacks. ‘Neem tijdens het maken van een examen geen zoete dingen, daar word je alleen maar misselijk van. Ga voor iets gezonds, groente ofzo of een appel.’

Over de examencursussen van de Nationale Examentraining

– Tekst gaat verder onder afbeelding –
examencursus

Examentrainingen voor MAVO, VMBO GL/TL, VMBO KB én VMBO BB

Er worden naast de examentrainingen voor MAVO, VMBO GL/GT ook examentrainingen voor VMBO KB en VMBO BB georganiseerd. Deze trainingen zijn over het algemeen wat korter dan de GL/TL trainingen.

De VMBO trainers

De VMBO examentrainers zijn gespecialiseerd in dit niveau. Dat betekent dat ze al ervaring hebben met het lesgeven aan VMBO-leerlingen. Ook zijn de trainers jong en enthousiast en snappen ze daarom beter wat jij nodig hebt.

Een examenjaar is al stressvol genoeg. Daarom is het fijn als jij met een zeker gevoel de examens in kunt gaan. Dat bereik je met het volgen van eindexamentrainingen. Door een combinatie van enthousiaste trainers, kleine groepen, goed lesmateriaal, herhalen, oefenen en handige tips en trucs wordt ervoor gezorgd dat jij met een zelfverzekerd gevoel je examen in kan gaan!

Reacties

“Ik vond de examentraining erg fijn. Je krijgt alle belangrijke informatie en je kunt genoeg oefenen. Ook de docenten zijn goed, heb veel aan ze gehad.”
– Zienat volgde een eindexamentraining scheikunde

“Er is genoeg ruimte om vragen te stellen en de docent moedigt ons zelfs aan om dat te doen! Het scheelt ook dat de groep klein is, daardoor heeft de docent aandacht voor iedereen.”

– Claartje volgde een eindexamentraining economie.

Lees hier meer reacties van deelnemers!

Examencursussen per niveau

Klik hieronder om te zien welke examencursussen we geven op jouw niveau:

Examencursussen VMBO TL / GL

Examencursussen HAVO

Examencursussen VWO

Heb je een vraag over eindexamentrainingen? Neem dan even contact met ons op!

Meer info?

mail naar info@examentraining.nl!