Nieuwsha vertelt over haar ervaring bij de Nationale Examentraining

Nieuwsha volgde de examentraining wiskunde bij vakcoördinator Tom. ‘Het is handig dat alle stof nog eens rustig wordt doorgenomen. Soms gaat het op school net iets te snel om alles in één keer te begrijpen.’ Nieuwsha zit in 5 havo, komt uit Den Bosch en volgt het profiel Economie en Maatschappij. ‘Wiskunde is een zwaarwegend vak binnen mijn profiel, vandaar ook dat ik het belangrijk vind om daar een goed cijfer voor te halen op mijn examen. Een examentraining leek mij daarom logisch om te gaan volgen. Hier kan ik nog eens al mijn vragen stellen.’ Nieuwsha vertelt dat ze later graag een eigen bedrijf zou willen beginnen ‘en goede kennis van wiskunde is daar best handig bij’. Toch wil Nieuwsha eerst een heel andere kant op: ‘Ik wil in Maastricht Oriëntaalse talen en culturen gaan studeren, maar eerst eindexamen doen!’