Multitasken

Milou is 16, woont in Putten en zit momenteel in haar eindexamenjaar. Voor de Nationale Examentraining blogt ze over haar examenavonturen.

Heb jij ook wel eens het gevoel dat alles wat je moet doen simpelweg niet in één week past? Dat heb ik nu bijvoorbeeld. Ik heb het zo ongelofelijk druk, dat ik maar gewoon probeer de weken door te buffelen. Het gevolg is wel dat ik constant aan het multitasken ben.

Ik sta om zeven uur op, aankleden, make-upje, boterhammen smeren en hoppa: ik zit alweer op de fiets naar school. Terwijl ik net op tijd het lokaal Duits binnenstorm, worden de examenbundels alweer uitgedeeld. Here we go again. Ik wil net uitgebreid een verhaal aan mijn vriendin vertellen, als mijn mond alweer wordt dichtgesnoerd door mijn docent. Tijd om aan het werk te gaan! En nu kom ik dus op het punt van multitasken. Ik doe gewoon vijf dingen tegelijk.

Ik lees de Duitse tekst, zoek een woordje op in het woordenboek terwijl ik met mijn vrije hand Instagram check onder de tafel. Ook probeer ik mijn vriendin alsnog stiekem het verhaal te vertellen. Ondertussen bedenk ik me dat ik nog twee boeken moet lezen in één week tijd en ook nog mijn mondeling voor Duits moet voorbereiden. En dan zijn er ook nog die toetsen van volgende week die me een wel héél vervelend stemmetje in mijn achterhoofd bezorgen.

Toch moet ik ook zeggen dat ik behoorlijk aan het genieten ben deze maanden. Absoluut niet van het huiswerk en die duizenden oefenexamens, maar wél van de voorbereidingen voor de examenstunt en het feit dat ik nu de oudste ben op het schoolplein. Het contact met de docenten wordt ook steeds leuker; alles is een stuk losser en gek genoeg leer ik ze nu pas echt goed kennen. Nog even doorbikkelen dus, maar ook genieten!