Zes motivatietips van Sophie

Sophie is een doorgewinterde (inmiddels ex-)scholier die je helpt op jouw weg door de examenjungle.

 

Waar haalde Jeanne D’arc die onuitputtelijke motivatie vandaan om Frankrijk te redden uit handen van de Engelsen? Hoe is het mogelijk dat Napoleon overwinning na overwinning binnenharkte? Nou? Door middel van Heel Veel Wilskracht natuurlijk! Voordat je wordt overspoeld door een golf van SOG één of enkele avonden voor de toets, hier wat tips om die ingekakte drijfveren eens lekker aan te wakkeren!

 

  1. Studeer niet te lang achter elkaar door, maar las kleine pauzes in van een minuut of tien. Dans door de kamer, ren een rondje door de tuin of spring tijdelijk de wolken in op de trampoline van de buren. Een powernap kan ook zo z’n vruchten afwerpen, schijnt… maar wel op tijd wakker worden, hè!

 

  1. Deel je pathetische gejammer op social media. Klaag als een koning, dik met hashtags de ernst van de situatie goed aan en maak een verveelde #leerfie (een selfie terwijl je druk aan de studie bent, weet je wel). Daarna wel weer verder natuurlijk.

 

  1. Maak de stof beeldend! Reis af naar vulkaangebieden en onderga een persoonlijke rondleiding van een doorgewinterde reiziger… of zoek het dichter bij huis en bezoek een museum. Een documentaire kijken over het onderwerp is natuurlijk ook nog een optie. Maar laat je niet te lang afleiden!

 

  1. Leer hardop. Spreek definities uit alsof je in een theatrale soap bent beland. Tip: Enthousiaste handbewegingen om de boel te verduidelijken maken het nog beter. Why? Het is leuker! En het zorgt ervoor dat je dingen beter onthoudt. Echt, het is wetenschappelijk bewezen!

 

  1. Organiseer een groepsmeeting. Overhoor elkaar. Ga in discussie, maak het belangrijk.

 

 1. Leuk met markeerstiften en post-it-plakkertjes je collegeblok ‘n beetje op, en vergeet vooral de inspirerende quote van je favoriete fitgurl niet (‘your only limit is you’ of ‘started from the bottom, now I’m here’). Word je stukken vrolijker van. Succes!