Interview met examentrainer Maryam

Examentrainer Maryam is een echte bèta. Natuurkunde en wiskunde waren op de middelbare school al haar lievelingsvakken. Als ze niet aan het studeren is, dan staat ze op het toneel óf geeft ze examentraining natuurkunde: ‘Ik vind het heel leuk als leerlingen verrast zijn omdat er opeens een jong persoon voor ze staat om een dag lang over natuurkunde te vertellen’.

‘Naast dat ik tijdens een examentraining ontzettend veel stof behandel en uitleg, probeer ik ook zoveel mogelijk angst bij de leerlingen weg te nemen. Veel examenleerlingen zitten in mijn klas, niet alleen omdat ze hier en daar wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken, maar ook vooral omdat ze last hebben van faalangst. Door ze ervan te verzekeren dat ze veel theorie al goed onder de knie hebben, gaan ze met meer zelfvertrouwen naar het examen.’

Het mooiste moment van zo’n lange dag voor Maryam als trainer is dan ook: ‘Als de leerlingen naar mij toe komen om me te bedanken voor de dag en dat ze nu een stuk zekerder het examen ingaan. Stiekem ben ik dan ook wel heel trots op mezelf!’

examentraining_032_medium