Interview met examentrainer Sander

Sander woont in het hoge noorden, Groningen om precies te zijn. Hij heeft een bachelor in Internationale Betrekkingen en wil vanaf september economie gaan studeren in Amsterdam. Economie is dan ook het vak waarin hij examentraining geeft: ‘Bij economie hangt alles met elkaar samen en dat maakt het een ontzettend interessant vak’.

Examentrainer SanderWaarom ben je examentraining gaan geven?
‘Bij examentraining heb je maar weinig tijd om alle stof te behandelen. Vaak maar één dag. Je moet daardoor meteen tot de kern zien te komen. Dat kan best uitdagend zijn, maar je bent hierdoor wel echt alleen maar bezig met het vak. Ook het helpen van mensen vind ik ontzettend leuk. Je merkt echt dat leerlingen met sprongen vooruit gaan en daar krijg ik veel energie van.’
Wat hoop je leerlingen bij te leren tijdens je training?
‘Speerpunt in mijn training is dat ik de leerlingen wil aanleren de hoofd- en bijzaken van elkaar te onderscheiden. Je ziet dat bij veel examenvragen nutteloze informatie is toegevoegd – dat is uiteraard alleen maar om de leerlingen op het verkeerde been te zetten.’
Wil je na je master het onderwijs in?
‘Het geven van examentraining vind ik ontzettend leuk. Je krijgt echt energie van al die blije koppies die aan het einde van de dag het klaslokaal uitlopen. Ik ben er nog niet helemaal over uit wat ik na mijn master ga doen, maar het geven van examentraining blijf ik zeker doen!’