Geslaagd? De uitslag van onze bloggers!

Onze drie bloggers hebben hun laatste blogs geschreven. Zouden ze geslaagd zijn?

Jolien:

Donderdag 11 juni 2015; een zonnige dag waarop de vlaggen uitgingen en er heel veel mensen feest hebben gevierd. Dit was ook de dag waarop er zoveel “GESLAAGD” posts op Facebook verschenen, dat het bijna irritant werd.
De hele dag wachten op een telefoontje is slopend. Om de spanning een beetje te beperken, ben ik lekker koffie gaan drinken met een vriendin en even de stad in geweest. Ik zou rond 16.00 uur gebeld worden, maar toen een paar uur daarvoor in de winkel mijn telefoon afging, kreeg ik al even een mini-hartaanval. Het bleek mijn zus te zijn, dus toen kon ik weer rustig ademhalen. Later die dag, genietend van een ijsje in de tuin, ging mijn telefoon nogmaals en dit keer was het wél mijn school. Met klamme handjes en een hoge hartslag neem ik de telefoon op. Aan de andere kant van de lijn hoor ik: “Hello? Congratulations, you passed!”. Tja, als je mentor ook je Engels docent is, dan moet ook de examenuitslag in stijl! Ik lach opgelucht en mijn moeder vliegt me al om de nek. Geslaagd, met alleen maar zevens en achten, kreeg ik te horen. Dus de vlag kon uit en het geplande dinertje kon doorgaan!

Verwacht? Die vraag krijg ik nu van veel mensen. Mijn antwoord is meestal “Hmm, ja, maar niet met deze cijfers!”. Ik vond de examens lastig en had ook wel een of twee onvoldoendes verwacht op mijn lijst. Maar op onverklaarbare wijze heb ik alles gehaald en zelfs bijna een 8 gescoord voor geschiedenis! Dit was juist het vak waar ik het allermeest tegenop zag. Mij zul je dus in ieder geval nooit horen zeggen dat een examentraining nutteloos is! ☺

De vakantie is nu officieel begonnen en ik ga daar heerlijk van genieten, ik hoop jullie ook!Floor:

IK BEN GESLAAGD! Ja, het is me gewoon gelukt. Afgelopen donderdag was de tweede D-Day van de geschiedenis. Wat duurt een dag lang als je moet wachten. Voor sommige mensen was het erop of eronder. De spanning nam steeds meer toe. Totdat eindelijk dat verlossende telefoontje kwam en ik mijn mentor hoorde zeggen: ‘Floor, ik heb goed nieuws voor je. Je bent geslaagd, gefeliciteerd!’ Omdat mijn achternaam met de ‘a’ begint, was ik om 15.10 uur de eerste van mijn school die het goede nieuws te horen kreeg.
Hoewel de kans groot was dat ik zou slagen, was het korte telefoongesprekje een hele bevrijding. De spanning zorgde ervoor dat ik direct na het ophangen in tranen uitbarstte. Ik kon het bijna niet geloven: ik heb mijn vwo-diploma gehaald! Natuurlijk hebben we meteen de vlag uitgehangen en de champagne opengetrokken. Later die middag moest ik nog naar school om mijn cijferlijst op te halen. Ik heb voor al mijn examens een voldoende gehaald en voor wiskunde zelfs een 7.4! Of dit komt door de examentraining die ik een paar weken geleden heb gevolgd (zie blog van 27 april) weet ik niet, maar ik ben er dolblij mee!

Ik hoop dat alle eindexamenkandidaten net zo’n mooie lijst hebben mogen ophalen als ik. En ik wil bij dezen alle geslaagden van harte feliciteren. Ga van alle welverdiende feestjes genieten en wees vooral heel erg trots op wat je hebt bereikt. Mocht je het toch net niet gehaald hebben en het volgend jaar opnieuw moeten proberen; zet hem op! Het is niet het einde van de wereld. Volgend jaar wordt jouw jaar en gaan de champagneflessen voor jou open! En iedereen die nog een herexamen moet maken: heel veel succes, ga er nog één keer voor 300% voor en dan heb jij straks ook een prachtig diploma!Sophie:

Nou, ik ben geslaagd! Nu kan ik eindelijk opgelucht ademhalen en gaan genieten van de vakantie. Het was behoorlijk spannend op 11 juni. Mijn moeder en ik zaten allebei in de achtertuin, met de telefoon op tafel. Dit jaar had mijn school het namelijk zo geregeld dat iedereen gebeld zou worden. Ze begonnen met mavo, daarna havo en als laatste vwo. Om twee uur zou de lijst met geslaagden al op de site komen en je mentor zou vanaf één uur de mensen gaan bellen die gezakt waren en daarna de mensen die geslaagd waren. Dus je werd gelukkig vrij snel gebeld en zat niet de hele dag in spanning af te wachten. Na het verlossende telefoontje hebben we meteen de vlag met tas uitgehangen. Om vijf uur kon je je cijferlijst ophalen en zien wat je ervan gebakken had. Ik ben best tevreden over mijn eindlijst.

Nu beginnen de voorbereidingen voor de vervolgopleiding, maar natuurlijk eerst genieten van alle vakantieplannen. Ik wil iedereen die nog een herexamen moet maken heel veel succes wensen. De mensen die helemaal gezakt zijn zullen er nu behoorlijk doorheen zitten, maar ik hoop dat je de motivatie vindt om het volgend jaar nog een keer over te doen en dan met volle glorie te slagen!

Ik vond het erg leuk om dit afgelopen jaartje te schrijven voor deze site. Ik hoop dat jullie er ook van genoten hebben. Tot ziens en succes met je vervolgstudie!