Examentraining volgen bij de enige bewezen effectieve examentrainer?

Examentraining Wiskunde

examentraining wiskundeEen examentraining wiskunde wordt gegeven op VMBO, HAVO en VWO-niveau.

Inhoud Examentraining wiskunde

Tijdens een examentraining wiskunde wordt je zo goed mogelijk voorbereid op je examen. Wiskunde is voor veel mensen een lastig vak, maar niet iedereen heeft hetzelfde probleem met wiskunde. Om die reden wordt er vaak eerst bij aanvang van de examentraining gevraagd waar jij moeite mee hebt. Daar kan dan gedurende de training rekening mee gehouden worden.

Herhalen en oefenen
Gedurende een examentraining wiskunde leer je hoe je een examenopgave aanpakt en welke wiskunde je daarbij toepast. In een aantal blokken wordt al je wiskundekennis nog eens opgefrist en oefen je met behulp van oude examenopgaven. Zo komt alles wat je in de afgelopen jaren hebt geleerd nog eens voorbij en wordt er meer overzicht voor je gecreëerd.

Tips, trucs en stappenplannen
Bij wiskunde gaat het vaak niet alleen om het goede antwoord, maar ook om hoe je dat noteert. Daarom krijg je vaak tijdens de training ook een aantal handige stappenplannen en tips en trucs die ervoor gaan zorgen dat jij het maximaal aantal punten bij een vraag kunt scoren. Je wordt geleerd om bij een examenvraag eerst na te denken over wat er precies gevraagd wordt en hoe je de vraag het beste kunt beantwoorden.

Veel persoonlijke aandacht
Doordat een examentraining in kleine groepen wordt gegeven, is er tijdens de hele training alle ruimte om jouw vragen te stellen en om te oefenen met de onderwerpen die jij het lastigst vindt. De enthousiaste trainers helpen je daar graag bij. Ook wordt er gedurende de training gezorgd voldoende pauzes, zodat je alle informatie rustig kunt laten bezinken.

Lesmateriaal
Het lesprogramma, waar alle examenstof in staat, maar ook oefenopgaven, tips, trucs en stappenplannen, krijg je ook mee naar huis. Zo kan je dat je thuis alles nog eens doornemen en kan je eventueel nog extra oefenen.

019600pxExamentraining Wiskunde VMBO

Tijdens een VMBO examentraining worden de onderdelen behandeld die je moet leren voor je examen, zoals algebraïsche verbanden, rekenen, meten, schatten, meetkundige figuren tekenen, grafische voorstellingen en statistiek. Aan het eind van de training heb je zo alle stof behandeld, veel vragen gemaakt en begrepen en kan je met vertrouwen het examen tegemoet zien.

Examentraining Wiskunde HAVO en VWO

Op HAVO en VWO niveau kan je verschillende soorten examentrainingen volgen voor wiskunde: wiskunde A, wiskunde B. Op VWO niveau kan je ook een training volgen voor wiskunde C.  Tijdens een HAVO examentraining voor wiskunde A wordt er uiteraard ook gekeken naar wat je inhoudelijk moet kennen en kunnen om je examen goed te kunnen maken. Denk aan onderwerpen zoals algebra en tellen, rekenvaardigheden, tabellen, grafieken, lineaire verbanden en exponentiële verbanden. Bij een training voor wiskunde B krijg je uitleg en ga je oefenen met onder andere , analytisch denken en probleemoplossen, vergelijken en ongelijkheden, evenredigheidsverbanden herkennen en toepassen, algebraïsche methoden uitvoeren, en afgeleide functies bepalen.

Als je naar een wiskunde A VWO examentraining gaat, ga je aan de slag met onderdelen als functies, grafieken, vergelijkingen en ongelijkheden, formules en functievoorschriften opstellen en bewerken, veranderingsgedrag van grafieken of functies relateren aan differentiequotiënten, toenamediagrammen, hellinggrafieken en statistiek en kansberekening. Voor wiskunde B op VWO niveau ga je onder andere oefenen met functievoorschriften opstellen, bewerken, combineren, de bijbehorende grafieken tekenen, geschikte toepassingen een bepaalde integraal opstellen en exact berekenen en algebraïsche methoden in de vlakke meetkunde. Wil je een examentraining wiskunde C volgen? Dan ga je daar aan de slag met examenstof zoals eerstegraadsfuncties, tweedegraadsfuncties, machtsfuncties, exponentiële functies en logaritmische functies de verschillende representaties doelgericht, kwantificering en kansverdelingen.
gebruiken,

Ben je klaar met je training, dan kan je vol vertrouwen je examen gaan maken, omdat je door oefening en begrip de vragen goed kan beantwoorden.

Samenwerking

De Nationale Examentraining werkt samen met kennispartner Lyceo. Lyceo werkt net als de Nationale Examentraining met eigen lesmateriaal en methodes en biedt twee- en driedaagse examentrainingen voor VMBO, HAVO en VWO die bewezen effectief zijn. Voor twee- en driedaagse trainingen wiskunde verwijzen we je daarom graag naar Lyceo. De trainingen worden in het hele land gegeven dus er is altijd wel een vestiging in de buurt!

Schrijf je in:

Wiskunde VMBO

Wiskunde A HAVO

Wiskunde A VWO

Wiskunde B HAVO

Wiskunde B VWO

Wiskunde C VWO

 

Ervaringen

Wat vliegt de tijd! Over twee weken hebben we de eerste examens er al opzitten. De spanning stijgt en het gaat nog maar over één ding: eindexamens. Inmiddels zijn alle schoolexamens en bijbehorende herkansingen geweest, zijn de laatste reguliere lessen gevolgd en de nodige oefenexamens gemaakt. Het nu is het dus tijd voor het echte blokken en…… examentraining!

Ik begon mijn meivakantie met een dag examentraining en om eerlijk te zijn keek ik er best tegenop. Ten eerste omdat de training op mijn vrije zaterdag om 9.00 uur begon, wat betekende dat ik al om 7.00 uur (lees: midden in de nacht) op moest, en tot 21.00 uur duurde. Ten tweede omdat ik al sinds de eerste klas nachtmerries heb over wiskunde en het dus niet een vak is waar ik met plezier twaalf uur lang aan werk.

Gelukkig waren mijn angsten nergens voor nodig. De tijd vloog voorbij en ik zat in een leuk klasje vol lotgenoten. Maar nog belangrijker: ik heb er wat aan gehad. Het was prettig om alle stof blok voor blok nog een keer door te nemen. De blokken met theorie werden steeds afgewisseld met het oefenen van echte examenopdrachten en het stellen van vragen. Er was genoeg begeleiding, die mij goed heeft kunnen helpen. Bij het blok kansberekening – wat ik wel goed snap – kon ik zelf kiezen aan welk ander blok ik meer tijd wilde besteden. En het was echt heerlijk om alles een keer van iemand anders dan mijn eeuwig saaie wiskundedocenten te horen!
Het klinkt misschien gek, maar ik heb uiteindelijk een hele leuke dag gehad. Dat kwam door mijn gezellige klas-voor-één-dag, maar ook omdat ik een stuk wijzer naar buiten stapte aan het eind van die lange dag. Wiskunde zal nooit mijn beste vriend worden, maar een goede voldoende voor mijn eindexamen is nu hopelijk een stukje dichterbij.

 

Tim geeft examentraining wiskunde. Naast zijn drukke studieprogramma aan de TU Delft, helpt hij examenleerlingen graag over de finishlijn. Enthousiast vertelt hij over de lesstof, maar ook over de scholieren in zijn klas.

‘Het leuke aan examentraining is dat je gemotiveerde leerlingen voor je hebt die je hulp echt graag ter harte nemen. De sfeer is daarom ontzettend goed! Samen werken we tijdens zo’n training op een ongedwongen manier aan een goede voorbereiding op het examen.’ Tim vertelt dat hij tijdens een examentraining zijn leerlingen echt ziet groeien. ‘Het is bijzonder om te zien dat leerlingen aan het eind van de dag de stof veel beter onder de knie hebben. Je ziet ze echt opbloeien en dat vind ik erg leuk aan het geven van examentraining.’ Toch laat Tim ook doorschemeren dat een examentraining wiskunde nog knap lastig kan zijn: ‘Wiskunde wordt vaak als een moeilijk vak gezien, omdat je veel moet analyseren en abstract moet kunnen nadenken. Wanneer je dat lukt, worden sommen gewoon kleine puzzeltjes. En puzzels zijn leuk!’

 

 

 

 

 

Kasper volgde op 16 april een Examentraining Wiskunde bij ons. Hij vertelt over zijn ervaring.

“Ik vind het belangrijk om alle stof van het vak wiskunde goed door te nemen voor het examen. Tijdens deze examentraining wordt er aandacht besteed aan alle aspecten van het vak. Daarom ben ik erg tevreden over de training.” Kasper komt uit Den Haag en volgt in Utrecht de examentraining voor wiskunde. Hij wil graag bedrijfskunde gaan studeren in Rotterdam, want een managementfunctie lijkt hem wel wat. “Wiskunde vind ik een erg leuk vak, hopelijk zie je dat straks ook terug in mijn eindexamencijfer!”

 

 

 

 

 

Nieuwsha volgde de examentraining wiskunde bij vakcoördinator Tom. ‘Het is handig dat alle stof nog eens rustig wordt doorgenomen. Soms gaat het op school net iets te snel om alles in één keer te begrijpen.’ Nieuwsha zit in 5 havo, komt uit Den Bosch en volgt het profiel Economie en Maatschappij. ‘Wiskunde is een zwaarwegend vak binnen mijn profiel, vandaar ook dat ik het belangrijk vind om daar een goed cijfer voor te halen op mijn examen. Een examentraining leek mij daarom logisch om te gaan volgen. Hier kan ik nog eens al mijn vragen stellen.’ Nieuwsha vertelt dat ze later graag een eigen bedrijf zou willen beginnen ‘en goede kennis van wiskunde is daar best handig bij’. Toch wil Nieuwsha eerst een heel andere kant op: ‘Ik wil in Maastricht Oriëntaalse talen en culturen gaan studeren, maar eerst eindexamen doen!’

 

 

 

examentraining_024