Examentraining VMBO TL / GL, KB en BB

Herexamentrainingen bieden we aan via onze partner Lyceo

Herhalen van de examenstof en oefenen
Tijdens de examentraining Nederlands voor TL / GL krijg je in blokken eerst een bondige uitleg van de stof die je moet kennen voor het examen. Na de uitleg ga je examenvragen maken en krijg je van de trainer en zijn hulptrainers individuele aandacht bij het maken van de vragen, zodat iedereen zijn vragen kan stellen en hulp krijgt indien nodig.

Gedurende het maken van de vragen proberen we je te leren om op zelfstandige wijze de vragen te beantwoorden en zo vertrouwd te raken met het maken van examenvragen. Bij Nederlands zal het vooral gaan om tekstbegrip en strategieën die je helpen om een tekst makkelijk te kunnen begrijpen.

We focussen niet alleen op de stof, maar ook op hoe je een examenvraag moet beantwoorden. Om dat makkelijker voor je te maken, geven we je een aantal tips en trucs die je daarbij helpen.

We zorgen goed voor je
Uiteraard zorgen we deze dag goed voor je. Er zijn ontspannende pauzes en het lesmateriaal is meteen een goed overzicht van de stof, zodat je er thuis ook nog eens naar kunt kijken.

Het trainingsprogramma voor Nederlands ziet er als volgt uit:

Blok 1 Start en kennismaking
Blok 2 De tekst en de auteur
Blok 3 Indeling van de tekst
Blok 4 Functies en tekstrelaties
Blok 5 Leesstrategieën
Blok 6 Samenvatten
Blok 7 Schrijven

Nederlands
Nederlands Informatie
Geen trainingen gevonden