Examentraining volgen bij de enige bewezen effectieve examentrainer?

Examentraining Duits

examentraining duitsEen eindexamentraining Duits kan je volgen op VMBO, HAVO of VWO niveau.

 

Examentraining Duits

Gedurende een examentraining Duits loop je samen met de examentrainers alle stof nog een keer door, oefenen je veel en kun je natuurlijk al je vragen stellen.

Herhalen en oefenen
Tijdens een examentraining Duits ga je dieper in op hoe je een tekst aanpakt. Daarbij horen algemene tips en trucs, maar ook uitgebreidere uitleg over hoe je makkelijk de hoofdgedachte van een tekst achterhaalt, op welke signaalwoorden je moet letten, hoe je een gap-tekst moet behandelen, etcetera.  Met deze onderwerpen ga je gedurende de training veel oefenen. Dat gebeurt aan de hand van nauwkeurig geselecteerde examenopgaven uit het lesmateriaal. Tijdens de training maak je zo iets meer vragen dan op een officieel eindexamen. Stel vooral vragen en om uitleg over het onderwerp dat je maar dwars blijft zitten. Het lesmateriaal mag je vaak na de examentraining mee naar huis nemen, zodat je thuis alles nog eens rustig kunt doornemen en als je wilt nog kunt oefenen.

Zijn jouw vragen beantwoord?
Dan ben je helemaal klaar voor het examen! Het lesmateriaal neem je meestal mee naar huis, zodat je deze en je aantekeningen nog eens rustig kan doornemen in aanloop naar je eindexamen. Zo zorg je ervoor dat je met vertrouwen en kennis je examen ingaat!

Samenwerking

De Nationale Examentraining werkt samen met kennispartner Lyceo. Lyceo werkt net als de Nationale Examentraining met eigen lesmateriaal en methodes en biedt twee- en driedaagse examentrainingen voor VMBO, HAVO en VWO die bewezen effectief zijn. Voor twee- en driedaagse trainingen Duits verwijzen we je daarom graag naar Lyceo. De trainingen worden in het hele land gegeven dus er is altijd wel een vestiging in de buurt!

Schrijf je in:

Duits VMBO

Duits HAVO

Duits VWO

 

Sophie is 18 jaar oud en zit in het laatste jaar van het atheneum. Ze doet daar het profiel Cultuur & Maatschappij en heeft zelf al een blog. Ze houdt dus erg van schrijven en zal ons iedere drie weken bijpraten over het reilen en zeilen in haar examenjaar.

 Gutentag! Afgelopen vrijdag heb ik een examentraining Duits gevolgd. Nadat iedereen werd ingedeeld mocht je naar het lokaal lopen waar je de volgende twaalf uur door zou gaan brengen. We begonnen met een klein rondje om ons voor te stellen en daarna gingen we aan de gang met het eerste blok. Elk blok bestond uit uitleg over een bepaald onderwerp met daarbij vragen om te oefenen met de uitleg. Er waren vier blokken en na elk blok hadden we een half uur pauze. Ik kwam die dag helemaal alleen, maar naarmate de dag vorderde, vond ik wat meer aansluiting, wat ik echt heel gezellig vond.

Toen ik ’s ochtends in de trein zat, keek ik er best tegenop. Niet alleen omdat ik in m’n eentje was, maar twaalf uur lang aan één vak besteden is echt heel veel. En neem je het dan nog wel op wat betreft concentratie? Vooral het eerste en laatste blok duurde lang, omdat je dan drie uur achter elkaar zit. Maar met de pauzes ertussen is het best wel te doen. En het is wel een stok achter de deur om echt effectief met het vak bezig te zijn. Want wees eerlijk: wie maakt er nou thuis geconcentreerd een heel oefenexamen achter elkaar? Daar heb je echt wat meer motivatie en kracht voor nodig en daar is zo’n training wel goed voor. Daarnaast krijg je goede tips over hoe je een tekst het beste aan kunt pakken en kunt begrijpen. Een heel groot voordeel was ook dat er goed voor de catering werd gezorgd. Het is wel fijn als je voldoende kunt eten op zo’n lange dag en daar is goed over nagedacht.

Al met al vond ik het een zware, maar ook leuke en leerzame dag. Ik ga zo een stukje zelfverzekerder het Duits examen maken. Nu ik zoveel geoefend heb op deze dag, ga ik nog één oefenexamen maken om te kijken wat voor cijfer daaruit volgt. En als dat een voldoende is gaat het helemaal goed komen! Succes iedereen!