Examentraining - De ervaring van Claartje

Het was een lange treinreis voor Claartje ‘met een C!’. In alle vroegte vertrok ze deze ochtend vanuit Groningen naar Utrecht om de examentraining economie te volgen. ‘Een examentraining vroeg in het jaar leek me nuttig. Je krijgt alles nog eens uitgelegd en daardoor merk ik meteen wat ik wel en niet goed onder de knie heb.’


Claartje zit in zes vwo en heeft het profiel economie & maatschappij gekozen. ‘Economie is een kernvak binnen dit profiel dus het is voor de examens erg belangrijk dat ik alle stof van dit vak goed beheers.’ Terwijl ze haar tanden in een broodje zet, vertelt ze: ‘De examentraining behandelt alle theorie in een hoog tempo, maar er is genoeg ruimte om vragen te stellen. De docent moedigt ons zelfs aan veel vragen te stellen! Het scheelt ook dat de groep klein is, daardoor heeft de docent aandacht voor iedereen.’


Claartje geeft eerlijk toe dat economie niet haar lievelingsvak is, maar: ‘het is wel een heel interessant vak en goed voor je algemene kennis. Ik snap nu bijvoorbeeld veel beter waarom bepaalde beslissingen in de politiek worden genomen’.


Echt gespannen is Claartje niet voor haar examens: ‘soms denk ik wel eens dat ik juist iets te relaxed ben. De examentraining heeft me wel weer goed op scherp gezet!’