Examentraining Economie

examentraining economie hanna

 

Inhoud examentraining economie VMBO TL / GL

Tijdens de examentraining economie gaan we aan de slag met de stof die je moet kennen voor het examen door te herhalen, te oefenen en jouw vragen te beantwoorden. Ook geven we je algemene tips en trucs over hoe examenvragen in elkaar zitten en hoe je een goed antwoord formuleert. We kijken samen met jou naar de onderdelen die minder goed gaan en helpen je daar waar nodig. Meer over de inhoud van de training lees je hieronder.

 
Herhalen en oefenen
Een examentraining Economie zorgt er in de eerste plaats voor dat de stof overzichtelijk voor je wordt. De opbouw van de examentraining is daarom in blokken. Per blok behandelen we de onderwerpen die terugkomen in het examen (zie hieronder). We herhalen eerst de belangrijke informatie over de onderwerpen, scheiden de hoofdzaken van de bijzaken en bieden je manieren om examenvragen goed op te lossen. Tijdens de uitleg zal veel interactie zijn. Daarna ga je zelf met de stof aan de slag door het maken van eindexamenopgaven die goed aansluiten bij de onderwerpen. Die opgaven staan in het lesprogramma dat je na de training mee naar huis mag nemen. Hierdoor krijg je beter inzicht in de type vragen dat je kan verwachten, de manier van vraagstelling en de juiste manier van het formuleren van een goed antwoord.

 
Zijn jouw vragen beantwoord?
Gedurende de gehele training heb je de mogelijkheid om jouw vragen te stellen. Onze enthousiaste trainers zorgen voor intensieve begeleiding. Tijdens de training staan jouw verwachtingen en doelen centraal, zodat een training op maat wordt geboden. Vóór je weggaat checken we of de vragen die je voorafgaand aan de training had, zijn beantwoord. Het lesprogramma van de examentraining economie neem je mee naar huis en je ontvangt naderhand ook de PowerPoint presentatie, zodat je deze en je aantekeningen nog eens rustig kan doornemen.

 

Schrijf je in:

Economie VMBO


Examentraining economie HAVO en VWO

De Nationale Examentraining werkt samen met kennispartner Lyceo. Lyceo werkt net als de Nationale Examentraining met eigen lesmateriaal en methodes en biedt twee- en driedaagse examentrainingen voor HAVO en VWO die bewezen effectief zijn. Voor twee- en driedaagse trainingen economie verwijzen we je daarom graag naar Lyceo. De trainingen worden in het hele land gegeven dus er is altijd wel een vestiging in de buurt!

Economie HAVO

Economie VWO

 

Programma examencursus economie VMBO / MAVO

 
De examentrainingen economie worden gegeven op verschillende data die je kunt vinden wanneer je je gaat inschrijven.
Hieronder staat het trainingsprogramma voor economie VMBO:

Blok 1 Consumptie
Blok 2 Arbeid en productie
Blok 3 Internationale ontwikkelingen
Blok 4 Overheid en bestuur
Blok 5 Verrijkingsstof

Examentrainingen Economie VMBO

 

 

Schrijf je in:

Economie VMBO