Dingen om te doen tijdens het wachten op je examenuitslag

Sophie is een doorgewinterde (inmiddels ex-)scholier die je helpt op jouw weg door de examenjungle.De eindexamens zijn voorbij! Hoera! Hang slingers op en blaas confetti door je studiehoek! Daar hoef jij voorlopig even niet te zitten… toch?

Argh, bereik je na lang zwoegen het einde van de hel, word je voor een allerlaatste deur geparkeerd. De deur van Satan. Wordt het slagen of zakken?


7 dingen om te doen om de wachttijd te liquideren
Brrr. Dat verlossende telefoontje. Ben je nou geslaagd of niet? En wat moet je in de tussentijd doen? Om je zenuwen een beetje in toom houden, hier wat afleidingsmateriaal:

  1. Verlaat je ouderlijk nest en go into the wild! Rugzakje mee, wandelstok van je opa ter ondersteuning in je rechterhand, links je bestie en zoek een kekke plek uit in the middle of nowhere. Sla je iglotent uit, kampvuur erbij en wat akoestische gitaarmuziek. Een stedentrip kan trouwens ook gewoon.

  2. Ga slapen. Hang een verduisterend gordijn voor je raam en ga droomloos de dag door.

  3. Schaf een pas aan waarmee je eindeloos naar de bioscoop kan. Niemand die nog denkt aan een examen Nederlands als je naar een stel dronken piraten zit te kijken.

  4. DIY een boomhut of een schommel of een vierpersoonstafel, in ieder geval: iets supermoeilijks waar je grenzeloos plezier van hebt, zodat je met je gedachten bij decoupeerzagen zit en niet bij die gevreesde uitslag.

  5. Neem een fulltime job waar je aan de lopende band serieuze kwesties moet oplossen, of juist hersenloos kopjes van borden moet scheiden en lepels van vorken en messen van mensen en woah! Paniek! Paniek om saaie, burgerlijke dingen! Ga zo door!

  6. Sport tot je erbij neervalt!

  7. Organiseer een megagroot feest om de uitslag – ongeacht de aard – te vieren.