Veelgestelde vragen

002smal
Heb je een vraag? Kijk dan even hieronder of jouw vraag ertussen staat. Als dat niet het geval is kun je altijd contact met ons opnemen.

 

1. Over de examentrainingen

 

 

– Voor welke vakken en niveaus geven jullie examentrainingen?

We geven examentrainingen op VMBO / MAVO TL / GL, KB en BB in nagenoeg alle vakken. Voor een overzicht van de vakken kun je hier kijken:

VMBO TL VMBO KB VMBO BB

 

2. Algemene informatie

 

– Hoe ziet een trainingsdag eruit?

Het programma van een trainingsdag is zo samengesteld om je maximaal voor te bereiden op je eindexamen. Dit betekent echter ook dat de dag intensief is en inzet vereist. Op de trainingsdag word je om 09.00 uur verwacht op jouw trainingslocatie. Het exacte adres en de eindtijden vind je in de e-mail die je direct na inschrijving ontvangt.

De dag is opgedeeld in meerdere blokken. In elk blok behandelen we een ander onderwerp dat belangrijk is voor jouw examen, waarna je met examenopgaven gaat oefenen. We nemen de stof rustig door en gaan extra diep in op de punten waarvan jij hebt aangegeven deze nog lastig te vinden. Onze trainers zijn constant aanwezig en geven je begeleiding op maat.

 

– Hoe groot zijn de groepen?

Wij werken met kleine groepen. Dit betekent dat er veel ruimte is voor persoonlijke begeleiding en dat al je vragen snel en efficiënt beantwoord kunnen worden.

 

– Wie zijn de trainers?

Onze trainers zijn gespecialiseerd in VMBO. Dat betekent dat ze al ervaring hebben met het lesgeven aan VMBO-leerlingen. Ook zijn onze trainers jong en enthousiast en snappen ze daarom beter wat jij nodig hebt. Onze trainers worden niet alleen uitgezocht op hun kennis, maar ook op sociale vaardigheden en ‘talent om uit te leggen’. Je bent dus in goede handen.

 

– Voor welke niveaus geven jullie examentraining?

We geven examentraining voor VMBO GL/GT, VMBO KB en VMBO BB.

 

– Is een examentraining nuttig?

Onze ervaring is dat leerlingen het heel nuttig vinden om een hele dag met een vak bezig te zijn. De belangrijkste informatie wordt nog een keer op een rijtje gezet, je kunt al je vragen stellen én extra uitleg krijgen bij de onderwerpen die je moeilijk vindt. Doordat de groepen klein zijn en er meerdere trainers aanwezig zijn in de klas, krijg je alle aandacht. Zo ga jij straks gewoon slagen. Daar doen we het voor!

 

– Ik doe staatsexamen, kan ik toch een eindexamencursus volgen?

Ja dat kan, als de eisen voor het vak hetzelfde zijn. Je kunt dit checken door bij het vak in de omschrijving na te gaan of de onderwerpen die ook echt relevant zijn voor jou. Weet je het niet zeker? Mail dan even naar info@examentraining.nl.

 

– Ik wil mijn training wijzigen of annuleren. Kan dat?

Je inschrijving wijzigen naar een andere datum of vak is geen probleem, mits er nog plek is. Wijzigen is gratis. Aan annuleren van je training zijn kosten verbonden, lees hierover meer in onze Algemene Voorwaarden. Je kunt mailen naar info@examentraining.nl als je je training wilt wijzigen of annuleren.

 

– Wanneer moet ik me inschrijven?

Inschrijven bij de Nationale Examentraining kan tot 1 dag voor de training. Houd er echter wel rekening mee dat het aantal plekken gelimiteerd is, zorg dus dat je op tijd bent.

 

– Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen. Hoe kan dat?

Soms komt je bevestigingsmail in je ‘spam folder’ of ‘ongewenste e-mail’ terecht, sorry! Kijk dus even of de bevestigingsmail daar tussenstaat. Mocht dat niet zo zijn, stuur dan een e-mail naar info@examentraining.nl Wij zorgen dat je dan zo snel mogelijk alsnog je bevestigingsmail ontvangt.

031smal

3. Over de trainingsdag

 

– Hoe laat en waar moet ik aanwezig zijn?

De training begint precies om 09.00, dus zorg dat je op tijd bent. In de bevestigingsmail die je na je inschrijving ontvangt, staat het adres van de locatie waar je moet zijn.

 

– Zijn er parkeerplaatsen aanwezig op de locatie?

Op de locaties is er beperkte (betaalde) parkeergelegenheid rondom de school. De locaties zijn goed met het openbaar vervoer bereikbaar. Treinreizigers kunnen hun reis plannen via  www.9292ov.nl.

 

– Hoe bereid ik me voor op de training(en)?

Voordat je naar de examentraining komt, is het handig om voor jezelf op te schrijven welke onderwerpen je lastig vindt, zodat je dat op de training aan kunt geven. Ook is het belangrijk dat je je bevestigingsmail meeneemt die je na je inschrijving hebt ontvangen, dat je op tijd bent en dat je uitgeslapen bent.

 

– Moet ik zelf lunch meenemen?

Ja, lunch moet je zelf meenemen. Sommige locaties zijn dichtbij een supermarkt of bakker waardoor je in de lunchpauze even wat kunt halen.

 

– Wat moet ik verder meenemen op de trainingsdag?

In de bevestigingsmail die je na je inschrijving ontvangt, staat welke spullen je mee moet nemen. Je kunt ervan uitgaan dat je op deze dag dezelfde spullen nodig hebt voor het vak als op school. Denk bijvoorbeeld aan een (grafische) rekenmachine, woordenboek, Binas boekje, atlas en voor alle vakken geldt natuurlijk: pen en papier.