Examennieuws: Twee zusjes uit Utrecht maakten elkaars examen en zijn nu allebei gezakt

Zusterliefde gaat ver, zo bleek tijdens het afnemen van het examen Frans op het Bonifatiuscollege in Utrecht onlangs. Twee zussen wilden elkaar helpen, met als gevolg dat ze beiden gezakt zijn, zo meldt het AD. De oudste zus was eerder al eens blijven zitten en stond er niet goed voor. De jongere zus daarentegen kon zich wel een lager cijfer permitteren. Zo ontstond het idee om elkaars examen Frans te maken, onder de naam van de ander.

De lerares Frans was echter scherp genoeg en merkte de niveauverschillen tussen de twee examens en de eerdere prestaties van de meiden op. De school nam vervolgens een handschriftexpert in de armen om te onderzoeken of de veronderstelling dat ze elkaars examen gemaakt hadden, klopte. De vermoedens bleken terecht; het handschriftonderzoek wees uit dat de handschriften niet correspondeerden met de namen die boven de examens stonden.

 

De jongste zus was eigenlijk al ingeloot voor geneeskunde. De twee meiden zitten nu met de gebakken peren, ze zijn allebei gezakt.

 

Bron: AD.nl