Sophie

Hoi! Mijn naam is Sophie en ik ben negentien jaar oud. Afgelopen zomer heb ik na het afleggen van in totaal meer dan vijftien examens, een punt gezet achter mijn middelbare schoolcarrière en mijn diploma gehaald! Feest! Eindelijk kon ik doen wat ik leuk vind: vertrekken naar de stad om een studie te doen die mijn hart van liefde ondersteboven-achterstevoren trekt.

Niets bleek minder waar. Zeker denderde mijn hart van links naar rechts, hobbelend over de drempels van haar nieuwe bestaan, maar de invulling van de studie Audiovisuele Media sloeg er een groot gat in. Dit; filmen, op de set staan, was niet mijn ding. Ik stopte, en ging fulltime aan het werk. Onder meer bij de Nationale Examentraining, waarvoor ik stukjes tik, maar ook bij IKEA (daar serveer ik hotdogs). In mijn vrije tijd schrijf en fotografeer ik en snijd ik de randjes van de kaas.

Ik hoop jullie als doorgewinterde scholier te helpen met jullie weg door de examenjungle. Zie me maar als een liaan: je houdt je een klein beetje vast aan mijn – hopelijk – uitstekende adviezen en laat los als je aan de overkant bent en op eigen benen een nieuw gebied binnenwandelt.