Examentraining volgen bij de enige bewezen effectieve examentrainer?

Examentraining Nederlands

examentrainer enzio

Inhoud examentraining Nederlands

Een eindexamentraining Nederlands kan je volgen op VWO tot en met VMBOniveau. In een training wordt er aandacht besteed aan tekstbegrip, veel geoefend en krijg je een aantal handige tips, trucs en stappenplannen die het doorgronden van zowel een tekst als een examenvraag een stuk makkelijker voor je gaan maken.

Het begrijpen van teksten en oefenen
Want waarom is het eindexamen Nederlands vaak een probleem? Doordat je niet simpelweg formules of jaartallen uit je hoofd kunt leren, maar bepaalde vaardigheden moet kunnen toepassen. Wat moet je nou precies kunnen en weten? Tijdens een examentraining krijg je antwoord op die vraag door je stap voor stap uit te leggen hoe je een tekst te lijf kunt gaan, en door daar natuurlijk zoveel mogelijk mee te oefenen. Ook krijg je tips en trucs die je helpen bij het doorgronden van teksten en het formuleren van een goed antwoord.

Dit wordt bijvoorbeeld door gedaan door jou te leren hoe je kernzinnen markeert, de hoofdgedachte formuleert en signaalwoorden vindt. Zo zul je steeds meer grip krijgen op de teksten die je leest.

Genoeg individuele aandacht
Tijdens een training is er veel ruimte om te oefenen met de vragen die jij het lastigst vindt. Doordat de groepen doorgaans klein zijn, kun je ook op ieder moment je vragen stellen.

Niveaus
De eindexamentraining Nederlands worden gegeven op VMBO / MAVO, HAVO en VWO niveau. Een training bestaat meestal uit verschillende blokken. De tijdsduur van ieder blok is afhankelijk van het onderwerp, er worden meerdere keren een pauze tussendoor ingepland.

 

Examentraining Nederlands VMBO

Tijdens een VMBO examentraining worden de onderdelen behandeld die je moet leren voor je examen, zoals functies en tekstrelaties, leesstrategieën, samenvatten, indeling van tekst en schrijven. Aan het eind van de training heb je zo alle stof behandeld, veel vragen gemaakt en begrepen en kan je met vertrouwen het examen tegemoet zien.

Examentraining Nederlands HAVO en VWO

Tijdens een HAVO en VWO  examentraining wordt er uiteraard ook gekeken naar wat je inhoudelijk moet kennen om je examen goed te kunnen maken. Denk aan onderwerpen zoals leesvaardigheid, analyseren en interpreteren, argumentatieschema’s, concepten van tekst reviseren, literaire begrippen, schrijfvaardigheid en argumentatieve vaardigheden. Ben je klaar met je training, dan kan je vol vertrouwen je examen gaan maken, omdat je door oefening en begrip de vragen goed kan beantwoorden.

Samenwerking

De Nationale Examentraining werkt samen met kennispartner Lyceo. Lyceo werkt net als de Nationale Examentraining met eigen lesmateriaal en methodes en biedt twee- en driedaagse examentrainingen voor VMBO, HAVO en VWO die bewezen effectief zijn. Voor twee- en driedaagse trainingen Nederlands verwijzen we je daarom graag naar Lyceo. De trainingen worden in het hele land gegeven dus er is altijd wel een vestiging in de buurt!

Schrijf je in:

NEDERLANDS VMBO

NEDERLANDS HAVO

NEDERLANDS VWO