Examentraining volgen bij de enige bewezen effectieve examentrainer?

Examentraining Natuurkunde

Examentraining nask 1De eindexamentraining Natuurkunde wordt aangeboden op HAVO en VWO niveau.

 

Inhoud examentraining Natuurkunde

In een examentraining Natuurkunde wordt alle stof herhaald die je voor het eindexamen moet kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk ook veel met opgaven geoefend en kun je gedurende de gehele training al je vragen stellen. Ook wordt gericht geoefend om examenvragen beter te snappen en te kunnen beantwoorden. Door deze combinatie krijg je meer vertrouwen en kunde in het maken van het Natuurkunde examen.

Tips en trucs
Naast het gedeelte dat zich specifiek richt op de kennis en vaardigheden die je moet hebben voor het eindexamen Natuurkunde, wordt er ook aandacht besteed aan het geven van algemene tips en trucs die je helpen bij het begrijpen en goed beantwoorden van examenvragen. Je krijgt vaak handige stappenplannen die je steeds kunt toepassen op de verschillende vragen. Op die manier helpt deze training je niet alleen met het examen van Natuurkunde, maar leer je ook vaardigheden die je bij andere eindexamens kunt toepassen.

Tijd voor jouw vragen
Omdat niet iedereen hetzelfde probleem heeft met het vak, wordt er gezorgd voor genoeg tijd voor jouw individuele vragen. Meestal zijn de groepen waarin examentraining wordt gegeven, niet zo groot, zodat je alle ruimte hebt om je vragen te stellen en kunnen we je verder helpen met de onderdelen die je lastig vindt.

Examentraining natuurkunde HAVO en VWO

Tijdens een HAVO examentraining wordt er uiteraard ook gekeken naar wat je inhoudelijk moet kennen om je examen goed te kunnen maken. Denk aan onderwerpen zoals modelvorming, technisch ontwerp voorbereiden, uitvoeren, testen en evalueren, natuurwetenschappen relevant instrumentarium hanteren en fysische grootheden kwantificeren en mathematische uitdrukkingen in verband brengen met relaties tussen fysische begrippen. Als je naar een VWO examentraining gaat, ga je aan de slag met begrippen als een relevant probleem analyseren en inperken tot een hanteerbaar probleem, golven, medische beeldvorming en elektrische en magnetische velden. Ben je klaar met je training, dan kan je vol vertrouwen je examen gaan maken, omdat je door oefening en begrip de vragen goed kan beantwoorden.

Samenwerking

De Nationale Examentraining werkt samen met kennispartner Lyceo. Lyceo werkt net als de Nationale Examentraining met eigen lesmateriaal en methodes en biedt twee- en driedaagse examentrainingen voor VMBO, HAVO en VWO die bewezen effectief zijn. Voor twee- en driedaagse trainingen Natuurkunde verwijzen we je daarom graag naar Lyceo. De trainingen worden in het hele land gegeven dus er is altijd wel een vestiging in de buurt!

Schrijf je in:

Natuurkunde HAVO

Natuurkunde VWO

 

Ervaringen

 

Examentrainer Maryam is een echte bèta. Natuurkunde en wiskunde waren op de middelbare school al haar lievelingsvakken. Als ze niet aan het studeren is, dan staat ze op het toneel óf geeft ze examentraining natuurkunde: ‘Ik vind het heel leuk als leerlingen verrast zijn omdat er opeens een jong persoon voor ze staat om een dag lang over natuurkunde te vertellen’.

‘Naast dat ik tijdens een examentraining ontzettend veel stof behandel en uitleg, probeer ik ook zoveel mogelijk angst bij de leerlingen weg te nemen. Veel examenleerlingen zitten in mijn klas, niet alleen omdat ze hier en daar wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken, maar ook vooral omdat ze last hebben van faalangst. Door ze ervan te verzekeren dat ze veel theorie al goed onder de knie hebben, gaan ze met meer zelfvertrouwen naar het examen.’

Het mooiste moment van zo’n lange dag voor Maryam als trainer is dan ook: ‘Als de leerlingen naar mij toe komen om me te bedanken voor de dag en dat ze nu een stuk zekerder het examen ingaan. Stiekem ben ik dan ook wel heel trots op mezelf!’

 

 

 

 

Berend volgde op 16 april een examentraining Natuurkunde bij ons en vertelt over zijn ervaring.

Voor Berend was het vroeg deze ochtend: hij komt namelijk helemaal uit Roermond en volgt vandaag de examentraining voor het vak Natuurkunde in Utrecht. “Ik volg de training om de basis van het vak nog eens door te nemen. Op deze manier kan ik voor mezelf nagaan of ik alles echt goed snap.”

Berend volgt het profiel Natuur en Gezondheid en natuurkunde is niet zomaar een vak voor hem: in september wil hij graag geneeskunde of biologie gaan studeren in Nijmegen en natuurkunde moet je daarvoor goed onder de knie hebben. Nog even doorbikkelen dus!

 

 

examentraining_032_medium