Examentraining volgen bij de enige bewezen effectieve examentrainer?

Examentraining Natuurkunde

Examentraining nask 1De eindexamentraining NaSk 1 geven we op VMBO / MAVO niveau.

 

Inhoud examentraining Natuurkunde VMBO / MAVO

In de examentraining NaSk 1 VMBO / MAVO wordt alle stof herhaald die je voor het eindexamen moet kennen. Dit doen we door ten eerste aan jou te vragen waar je moeite mee hebt, zodat we daar gedurende de training rekening mee kunnen houden. Daarnaast oefenen we natuurlijk ook veel met opgaven en kun je gedurende de gehele training al je vragen stellen. Ook wordt gericht geoefend om examenvragen beter te snappen en te kunnen beantwoorden. Door deze combinatie krijg je meer vertrouwen en kunde in het maken van het NaSk 1 examen.

Tips en trucs
Naast het gedeelte dat zich specifiek richt op de kennis en vaardigheden die je moet hebben voor het eindexamen NaSk 1, richten we ons ook op algemene tips en trucs die je helpen bij het begrijpen en goed beantwoorden van examenvragen. Je krijgt van ons handige stappenplannen die je steeds kunt toepassen op de verschillende vragen. Op die manier helpt deze training je niet alleen met het examen NaSk 1, maar leer je ook vaardigheden die je bij andere eindexamens kunt toepassen.

Tijd voor jouw vragen
Omdat niet iedereen hetzelfde probleem heeft met het vak, zorgen we ervoor dat we genoeg tijd hebben voor jouw individuele vragen. Doordat de groepen altijd klein zijn (maximaal 5 leerlingen per trainer) heb je alle ruimte om je vragen te stellen en kunnen we je verder helpen met de onderdelen die je lastig vindt.

De training bestaat uit verschillende blokken. De tijdsduur van ieder blok is afhankelijk van het onderwerp, je hebt meerdere keren een pauze tussendoor.

 

Schrijf je in:

Inschrijven NaSk 1

 

Programma examencursus NaSk 1 VMBO / MAVO

Blok 1 Start en kennismaking
Blok 2 Vaardigheden, Materie, Geluid
Blok 3 Kracht beweging, Veiligheid, Constructies
Blok 4 Veiligheid in het verkeer, Elektriciteit
Blok 5 Verbranden & Verwarmen
Blok 6 Proefexamen maken
Blok 7 Bespreken proefexamen en Vragenronde
Blok 8 Evaluatie en afsluiting

 

Trainingen NaSk 1

 

 

Examentrainer Maryam is een echte bèta. Natuurkunde en wiskunde waren op de middelbare school al haar lievelingsvakken. Als ze niet aan het studeren is, dan staat ze op het toneel óf geeft ze examentraining natuurkunde: ‘Ik vind het heel leuk als leerlingen verrast zijn omdat er opeens een jong persoon voor ze staat om een dag lang over natuurkunde te vertellen’.

 

‘Naast dat ik tijdens een examentraining ontzettend veel stof behandel en uitleg, probeer ik ook zoveel mogelijk angst bij de leerlingen weg te nemen. Veel examenleerlingen zitten in mijn klas, niet alleen omdat ze hier en daar wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken, maar ook vooral omdat ze last hebben van faalangst. Door ze ervan te verzekeren dat ze veel theorie al goed onder de knie hebben, gaan ze met meer zelfvertrouwen naar het examen.’examentraining_032_medium

Het mooiste moment van zo’n lange dag voor Maryam als trainer is dan ook: ‘Als de leerlingen naar mij toe komen om me te bedanken voor de dag en dat ze nu een stuk zekerder het examen ingaan. Stiekem ben ik dan ook wel heel trots op mezelf!’

 

Berend volgde op 16 april een examentraining Natuurkunde bij ons en vertelt over zijn ervaring.

Voor Berend was het vroeg deze ochtend: hij komt namelijk helemaal uit Roermond en volgt vandaag de examentraining voor het vak Natuurkunde in Utrecht. “Ik volg de training om de basis van het vak nog eens door te nemen. Op deze manier kan ik voor mezelf nagaan of ik alles echt goed snap.”

Berend volgt het profiel Natuur en Gezondheid en natuurkunde is niet zomaar een vak voor hem: in september wil hij graag geneeskunde of biologie gaan studeren in Nijmegen en natuurkunde moet je daarvoor goed onder de knie hebben. Nog even doorbikkelen dus!