Examentraining volgen bij de enige bewezen effectieve examentrainer?

Examentraining Engels

examentraining engelsDe examentraining Engels geven we op VMBO, HAVO en VWO niveau.

 

Inhoud examentraining Engels

Tijdens een eindexamentraining Engels wordt dieper ingegaan op hoe je een tekst aanpakt. Daarbij horen algemene tips en trucs, maar ook uitgebreidere uitleg over hoe je makkelijk de hoofdgedachte van een tekst achterhaalt, op welke signaalwoorden je moet letten, hoe je een gap-tekst moet behandelen, etcetera. Hieronder lees je meer over de inhoud van de examentraining Engels.

Tekstbegrip en oefenen

Stap voor stap wordt behandeld hoe je je goed kunt voorbereiden op het examen Engels. Dit begint al bij een inschatting maken van hoeveel tijd je nodig hebt per vraag en hoe je de teksten het beste kunt aanpakken. Gedurende de gehele training kun je al je vragen stellen. Daarnaast wordt gericht geoefend om examenvragen beter te snappen en te kunnen beantwoorden. Door deze combinatie krijg je meer vertrouwen en kunde in het maken van het Engels examen. Gedurende het maken van de vragen leer je om op zelfstandige wijze de vragen te beantwoorden en zo vertrouwd te raken met het maken van examenvragen.

Tips en trucs

Tijdens een examentraining wordt er veel geoefend met teksten, leesstrategieën en opgaven. Ook krijg je een aantal tips en trucs die je helpen bij het maken van het examen. Een vergissing die bijvoorbeeld gauw gemaakt wordt, is teveel tijd besteden aan het opzoeken van woorden die je niet kent in je woordenboek. Weten wanneer je je woordenboek moet gebruiken, en weten waar een woord van is afgeleid, helpen je om sneller en behendiger je woordenboek te gebruiken. Verder zijn er trucjes voor het beantwoorden van opgaven over signaalwoorden of bijvoorbeeld voor hoe je verschillende vraagsoorten kunt aanpakken. Hier is tijdens een examentraining ook aandacht voor, zodat jij goed voorbereid je examen Engels ingaat!

Samenwerking

De Nationale Examentraining werkt samen met kennispartner Lyceo. Lyceo werkt net als de Nationale Examentraining met eigen lesmateriaal en methodes en biedt twee- en driedaagse examentrainingen voor VMBO, HAVO en VWO die bewezen effectief zijn. Voor twee- en driedaagse trainingen Engels verwijzen we je daarom graag naar Lyceo. De trainingen worden in het hele land gegeven dus er is altijd wel een vestiging in de buurt!

Schrijf je in:

Engels VMBO TL/GL

Engels HAVO

Engels VWO

 

Ervaringen

Remco is examentrainer Engels. In zijn vrije tijd wil hij graag een balletje trappen of een hip-hop concert bezoeken, maar ook dan is hij veel bezig met zijn vakgebied: ‘Ik kan echt enthousiast worden van een woord of een zin’.

‘De sfeer tijdens een examentraining is perfect. Elke leerling is gemotiveerd want we werken gedurende een hele dag naar een duidelijk doel toe: de examenstof onder de knie krijgen.’ Remco legt uit dat hierbij niet alleen komt kijken dat leerlingen de stof snappen, maar ook dat ze zelfvertrouwen opbouwen. ‘Ik herinner de leerlingen eraan dat ze alle kennis die noodzakelijk is om een examen met een voldoende af te sluiten al op zak hebben. Tijdens de examentraining gaan we aan de slag met die kennis. Het is erg leuk om te zien dat leerlingen gedurende zo’n dag meer zelfvertrouwen krijgen.’

Leerlingen meer zelfvertrouwen geven en enthousiast maken voor het vak Engels staan voor Remco op één: ‘Ik wil de scholieren laten zien dat je op zoveel verschillende manieren met Engels bezig kunt zijn en hoe je heel makkelijk je Engels kunt verbeteren terwijl je dingen doet, bekijkt of beluistert.’