Examentraining volgen bij de enige bewezen effectieve examentrainer?

Examentraining Economie

examentraining economie hanna

 

Inhoud examentraining economie

Tijdens een examentraining economie ga je aan de slag met de stof die je moet kennen voor het examen door te herhalen, te oefenen en jouw vragen te laten beantwoorden. Ook krijg je algemene tips en trucs over hoe examenvragen in elkaar zitten en hoe je een goed antwoord formuleert. Er wordt samen met jou gekeken naar de onderdelen die minder goed gaan en krijg je hulp je daar waar nodig.

Herhalen en oefenen
Door het volgen van een examentraining Economie zorg je er in de eerste plaats voor dat de stof overzichtelijk voor je wordt. De opbouw van de examentraining is daarom regelmatig in blokken ingedeeld. Per blok worden de onderwerpen die terugkomen in het examen behandeld. De belangrijke informatie over de onderwerpen wordt herhaald, de hoofdzaken van de bijzaken gescheiden en manieren geboden om examenvragen goed op te lossen. Tijdens de uitleg is er vaak plaats voor veel  interactie. Je kunt altijd jouw eigen vragen stellen over de onderwerpen die je lastig vindt.

Je gaat ook zelf met de stof aan de slag door het maken van eindexamenopgaven die goed aansluiten bij de onderwerpen. Zo zie je of je de stof begrepen hebt. Door deze combinatie krijg je meer vertrouwen en kunde in het maken van het economie examen. Die opgaven staan in het lesprogramma dat je meestal na de training mee naar huis mag nemen. Hierdoor krijg je beter inzicht in de type vragen dat je kan verwachten, de manier van vraagstelling en de juiste manier van het formuleren van een goed antwoord.

Zijn jouw vragen beantwoord?
Gedurende de gehele training heb je de mogelijkheid om jouw vragen te stellen. Enthousiaste trainers zorgen voor intensieve begeleiding. Tijdens een training staan jouw verwachtingen en doelen centraal, zodat een training op maat wordt geboden.  Het lesmateriaal van de examentraining economie mag je meestal mee naar huis nemen, zodat je deze en je aantekeningen nog eens rustig kan doornemen.

Examentraining economie VMBO

Tijdens een VMBO examentraining worden de onderdelen behandeld die je moet leren voor je examen, zoals consumptie, arbeid en productie, internationale ontwikkelingen en natuur en milieus. Aan het eind van de training heb je zo alle stof behandeld, veel vragen gemaakt en begrepen en kan je met vertrouwen het examen tegemoet zien.

Examentraining economie HAVO en VWO

Tijdens een HAVO examentraining wordt er uiteraard ook gekeken naar wat je inhoudelijk moet kennen om je examen goed te kunnen maken. Denk aan onderwerpen zoals schaarste, economische groei op nationaal en mondiaal niveau en inschatting maken op risico op informatie. Ben je klaar met je training, dan kan je vol vertrouwen je examen gaan maken, omdat je door oefening en begrip de vragen goed kan beantwoorden.

Samenwerking

De Nationale Examentraining werkt samen met kennispartner Lyceo. Lyceo werkt net als de Nationale Examentraining met eigen lesmateriaal en methodes en biedt twee- en driedaagse examentrainingen voor VMBO, HAVO en VWO die bewezen effectief zijn. Voor twee- en driedaagse trainingen economie verwijzen we je daarom graag naar Lyceo. De trainingen worden in het hele land gegeven dus er is altijd wel een vestiging in de buurt!

Schrijf je in:

Economie VMBO

Economie HAVO

Economie VWO

 

Ervaringen

 

Nationale Examentraining ervaring van Britt

Britt heeft het liefst een camera in haar handen, maar op z’n tijd zit ze ook met haar neus in de boeken zoals vandaag. Vanaf haar woonplaats Houten is ze deze ochtend in de trein gestapt naar Utrecht om de examentraining voor het vak economie te volgen. ‘Ik zit nu in zes vwo en de eindexamens komen eraan. Een examentraining geeft me een beter beeld bij wat ik van het examen kan verwachten.’

Voor Britt is de examentraining zeker geen moetje: ‘Economie vind ik een ontzettend leuk vak en ik wil daarom alle details van de examenstof beheersen. Een training zoals deze helpt daar enorm bij’. Dat Britt economie een interessant vak vindt, blijkt wel uit haar plannen voor volgend jaar. ‘Ik wil graag na mijn examen de studie Economie en Business Economie gaan volgen in Rotterdam of in Utrecht’.

Van deze dag vol economie-theorie heeft Britt vooral geleerd het grotere plaatje niet te vergeten. ‘Mijn trainer wees me er zo nu en dan op dat ik soms in de details verdwaal. Hij leerde me vooral het overzicht niet te verliezen door alleen de belangrijke punten uit de sommen eruit te halen. Zo gaf hij mij de tip om enkele woorden die er echt toe doen te onderstrepen.’

 

 

Het was een lange treinreis voor Claartje ‘met een C!’. In alle vroegte vertrok ze deze ochtend vanuit Groningen naar Utrecht om de examentraining economie te volgen. ‘Een examentraining vroeg in het jaar leek me nuttig. Je krijgt alles nog eens uitgelegd en daardoor merk ik meteen wat ik wel en niet goed onder de knie heb.’

Claartje zit in zes vwo en heeft het profiel economie & maatschappij gekozen. ‘Economie is een kernvak binnen dit profiel dus het is voor de examens erg belangrijk dat ik alle stof van dit vak goed beheers.’ Terwijl ze haar tanden in een broodje zet, vertelt ze: ‘De examentraining behandelt alle theorie in een hoog tempo, maar er is genoeg ruimte om vragen te stellen. De docent moedigt ons zelfs aan veel vragen te stellen! Het scheelt ook dat de groep klein is, daardoor heeft de docent aandacht voor iedereen.’

Claartje geeft eerlijk toe dat economie niet haar lievelingsvak is, maar: ‘het is wel een heel interessant vak en goed voor je algemene kennis. Ik snap nu bijvoorbeeld veel beter waarom bepaalde beslissingen in de politiek worden genomen’.

Echt gespannen is Claartje niet voor haar examens: ‘soms denk ik wel eens dat ik juist iets te relaxed ben. De examentraining heeft me wel weer goed op scherp gezet!’

 

ervaring examentraining janneke

Janneke deed staatsexamen. Dat houdt in dat je buiten de middelbare school om een vak afrondt. Bij de eerste toetsing word je mondeling overhoord, bij de laatste zit je net als andere eindexamenkandidaten in een gymzaal gebogen over een blaadje van het CITO.

Janneke volgt een examentraining economie op vwo-niveau. Ze vindt het een leuk vak en dat blijkt ook uit de studie die ze hierna wil gaan volgen: Economie aan Tilburg University.


Wat heb je geleerd tijdens de examentraining?

‘Ik heb geleerd hoe je een vraag moet beantwoorden en hoe je de beperkte tijd die je hebt tijdens een examen efficiënt kan gebruiken. Ik weet nu hoe je snel een goed antwoord kunt geven.’

Voel je je beter voorbereid?
Ze maakte zich een beetje zorgen om het eindexamen, maar na vandaag zijn de meeste zenuwslopende prikkels uit haar hoofd verdwenen. Ook omdat ze ontzettend gemotiveerd is om de volgende stap te zetten. ‘Dat je kan gaan studeren. Op kamers in een studentenhuis in een andere stad. Dat lijkt me ontzettend leuk!’

 

 

 

 

Examentrainer Sander

Sander woont in het hoge noorden, Groningen om precies te zijn. Hij heeft een bachelor in Internationale Betrekkingen en wil vanaf september economie gaan studeren in Amsterdam. Economie is dan ook het vak waarin hij examentraining geeft: ‘Bij economie hangt alles met elkaar samen en dat maakt het een ontzettend interessant vak’.

Waarom ben je examentraining gaan geven?
‘Bij een examentraining heb je maar weinig tijd om alle stof te behandelen. Vaak maar één dag. Je moet daardoor meteen tot de kern zien te komen. Dat kan best uitdagend zijn, maar je bent hierdoor wel echt alleen maar bezig met het vak. Ook het helpen van mensen vind ik ontzettend leuk. Je merkt echt dat leerlingen met sprongen vooruit gaan en daar krijg ik veel energie van.’
Wat hoop je leerlingen bij te leren tijdens je training?
‘Speerpunt in mijn training is dat ik de leerlingen wil aanleren de hoofd- en bijzaken van elkaar te onderscheiden. Je ziet dat bij veel examenvragen nutteloze informatie is toegevoegd – dat is uiteraard alleen maar om de leerlingen op het verkeerde been te zetten.’
Wil je na je master het onderwijs in?
‘Het geven van examentraining vind ik ontzettend leuk. Je krijgt echt energie van al die blije koppies die aan het einde van de dag het klaslokaal uitlopen. Ik ben er nog niet helemaal over uit wat ik na mijn master ga doen, maar het geven van examentraining blijf ik zeker doen!’

 

 

 

Romy (18) uit Wageningen volgde in januari de examentraining economie in Utrecht en vertelt over haar ervaring.

“Af en toe heb ik moeite met het vak economie. Ik besteed daarom meer tijd aan dit vak dan aan mijn andere schoolvakken.”

Romy komt uit Wageningen en economie is niet echt haar lievelingsvak te noemen, behalve als ze alle stof goed begrijpt. “Als ik alles echt goed snap, dan ga ik met plezier naar de les. Ik doe daarom extra mijn best op mijn huiswerk en het leek mij dan ook goed om een examentraining te volgen waarin alle stof nog eens wordt doorgenomen.” Vanaf september hoopt Romy pedagogische wetenschappen te gaan studeren. “Tot die tijd is het nog even doorbijten, maar ik ga de examens nu met vertrouwen tegemoet!”

Ook een examentraining volgen? Check alle trainingen hier!

 

 

“De examentraining is heel informatief. Je leert er veel en vooral de trucs om het examen te halen, zoals het omgaan met grote stukken tekst, zijn erg handig om goed onder de knie te hebben.” In alle vroegte is 6-vwo’er Jelle met nog twee klasgenoten vanuit Zwolle naar Utrecht gekomen om de examentraining Economie te volgen. “Ik wil mijn kennis over het vak echt verbeteren, en daarom leek mij een examentraining vroeg in het jaar handig. Misschien ga ik nog wel een training volgen binnenkort want het is erg fijn om in een kleinere groep de stof nog eens door te nemen.” Jelle weet nog niet helemaal zeker wat hij wil gaan studeren vanaf september, maar naar Amsterdam gaan ziet hij wel zitten!

 

 

Daphne was op een examentraining op 16 april en vertelt over haar ervaring.

“De sfeer op de examentraining is goed en ik heb wel echt het idee dat ik een goed overzicht krijg van alles wat ik moet kennen voor het examen van economie.” Daphne komt uit Hoofddorp en volgt het profiel Economie en Maatschappij. “Economie vind ik een moeilijk vak en een steuntje in de rug kan ik wel gebruiken. Ik heb er expres voor gekozen om een examentraining te volgen waar ik niemand ken. Op die manier kan ik me echt volledig focussen op de stof.”
Volgend jaar wil Daphne het liefst een tussenjaar nemen, reizen of au pair in het buitenland lijkt haar wel wat.

 

examentraining_021_medium