Examentraining volgen bij de enige bewezen effectieve examentrainer?

Examentraining Biologie

examentraining biologieEindexamentrainingen biologie worden op VMBO-, HAVO- en VWO-niveau aangeboden. In een examentraining biologie wordt per blok alle stof herhaald die je voor het eindexamen moet kennen.

 

Inhoud examentraining Biologie

Een examentraining biologie gaat jou zo goed mogelijk voorbereiden op het eindexamen. Dit gebeurt door het herhalen van de examenstof en de focus leggen op het begrijpen en beantwoorden van de vragen die je op je examen gaat krijgen. Je wordt getraind op de onderdelen die je moet beheersen: de stof en de vragen. Gedurende de hele training kun je al jouw vragen stellen.

Herhalen van de stof en oefenen
Doordat alle belangrijke onderwerpen van het vak biologie worden besproken, wordt de samenhang binnen het onderwerp en tussen de onderwerpen duidelijker. Daarnaast is het oefenen in het maken van examenvragen een belangrijk onderdeel van de training. Om ervoor te zorgen dat je examenvragen beter gaat begrijpen en beantwoorden, helpt het om de verschillende typen vragen te leren kennen. De examentrainers helpen je ook individueel bij het maken van de vragen. Zo leer je om op zelfstandige wijze de vragen te antwoorden en zo vertrouwd te raken met het maken van examenvragen.

Tijdens de training is er ruimte om vragen te stellen, zodat je aan het einde van de training met vertrouwen het examen tegemoet gaat.

Tips en trucs
Er wordt niet alleen de focus gelegd op de stof, maar ook op hoe je een examenvraag moet beantwoorden. Om dat makkelijker voor je te maken, krijg je een aantal tips en trucs. Zo ga je met zelfvertrouwen het examen in.

Aan het eind van de training heb je zo alle stof behandeld, veel vragen gemaakt en begrepen en kan je met vertrouwen het examen tegemoet zien. Door een examentraining te volgen, zorg je er voor dat je een maximale score haalt op je biologie eindexamen.

Examentraining Biologie VMBO

Tijdens een VMBO examentraining worden de onderdelen behandeld die je moet leren voor je examen, zoals erfelijkheid, evolutie, stofwisseling, antistoffen, generaties en het reageren op prikkels. Aan het eind van de training heb je zo alle stof behandeld, veel vragen gemaakt en begrepen en kan je met vertrouwen het examen tegemoet zien.

Examentraining Biologie HAVO en VWO

Tijdens een HAVO examentraining wordt er uiteraard ook gekeken naar wat je inhoudelijk moet kennen om je examen goed te kunnen maken. Denk aan onderwerpen zoals DNA replicatie, de interactie in ecosystemen, erfelijke eigenschappen en biodiversiteit. Als je naar een VWO examentraining gaat, ga je aan de slag met begrippen als eiwitsynthese, zelfregulatie van organismen en moleculaire interactie. Ben je klaar met je training, dan kan je vol vertrouwen je examen gaan maken, omdat je door oefening en begrip de vragen goed kan beantwoorden.

Samenwerking

De Nationale Examentraining werkt samen met kennispartner Lyceo. Lyceo werkt net als de Nationale Examentraining met eigen lesmateriaal en methodes en biedt twee- en driedaagse examentrainingen voor VMBO, HAVO en VWO die bewezen effectief zijn. Voor twee- en driedaagse trainingen biologie verwijzen we je daarom graag naar Lyceo. De trainingen worden in het hele land gegeven dus er is altijd wel een vestiging in de buurt!

Schrijf je in:

Biologie VMBO

Biologie HAVO

Biologie VWO