Examentraining volgen bij de enige bewezen effectieve examentrainer?

Examentraining Aardrijkskunde

DinandEen examentraining aardrijkskunde volg je op VMBO, HAVO of VWO niveau.

 

Inhoud examentraining Aardrijkskunde

Tijdens een examentraining aardrijkskunde ga je intensief aan de slag met de examenstof om je voor te bereiden op het eindexamen. Een eindexamentraining is een erg effectieve manier om je examenresultaten te verbeteren.
Dankzij de enthousiaste en duidelijke uitleg én persoonlijke aandacht van examentrainers kun je in een paar dagen erg veel leren.

Uitleggen, herhalen en structureren
Bij een examentraining draait het om het uitleggen, herhalen en structureren van de examenstof van het vak aardrijkskunde. Zo creëer je overzicht in de stof die je nodig hebt voor een goede voorbereiding op je examen.

Tips, trucs en gebruik van atlas en bronnen
Tijdens een examentraining wordt er niet alleen examenstof herhaald. Ook wordt er aandacht besteed aan vaardigheden in de vorm van tips en trucs die je helpen tijdens je examen. Hierbij wordt er ingegaan op zaken als vraagsoorten, antwoordstrategieën, veelgemaakte fouten en atlas- en brongebruik.

Oefenen en tijd voor jouw vragen
Een examentraining bestaat niet alleen uit de stof en de trucs, maar ook om het oefenen van vragen om te zien of je de stof echt begrepen hebt. Het lesmateriaal bestaat ook uit geselecteerde officiële examenvragen die een goed beeld geven van wat je kunt verwachten tijdens je eigen examen. Door te oefenen en feedback te vragen, leer je om vragen goed te beantwoorden. Verder is er tijdens en na de uitleg vanzelfsprekend tijd om vragen te stellen aan de trainers of om extra uitleg te krijgen indien bepaalde zaken nog steeds niet helemaal duidelijk zijn.

Bij VMBO en MAVO wordt er veel geoefend met de basisbegrippen. Bij HAVO en VWO wordt er ook aandacht besteed aan het oefenen met de atlas. Heel veel informatie is daarin terug te vinden en het is heel waardevol om snel en handig te zijn in het vinden van de juist kaart, tabel of grafiek.

Zijn jouw vragen beantwoord?
Als alle stof herhaald is en alle vragen gesteld, zit de training erop. Het lesmateriaal krijg je meestal mee naar huis, zodat je deze en je aantekeningen nog eens rustig kan doornemen.

Examentraining Aardrijkskunde VMBO

Tijdens een VMBO examentraining worden de onderdelen behandeld die je moet leren voor je examen. Na de training weet je precies wat voor soorten regen er bestaan, wat de voor- en nadelen zijn van stuwdammen en wat het verschil is tussen een hutong en een hukou. Ook leer je hoe je voorkomt dat je geraakt wordt door een orkaan of een tornado, wat we in Nederland doen tegen overstromingen en wat jij kunt doen om te voorkomen dat je tijdens je examen in tijdnood komt.

Examentraining Aardrijkskunde HAVO en VWO

Tijdens een HAVO examentraining wordt er uiteraard ook gekeken naar wat je inhoudelijk moet kennen om je examen goed te kunnen maken. Denk aan onderwerpen zoals geografische benadering en onderzoek, samenhangen en verschillen in de wereld, gebiedskenmerken van ontwikkelingslanden en actuele ruimtelijke en sociaal-economische vraagstukken van stedelijke
gebieden in Nederland.

Als je naar een VWO examentraining gaat, ga je aan de slag met begrippen als mondiaal verdelingsvraagstuk, fysisch-geografische macroregio, actuele ruimtelijke en sociaal-economische vraagstukken van stedelijke gebieden in Nederland en  lokale en regionale ruimtelijke vraagstukken beschrijven en analyseren. Ben je klaar met je training, dan kan je vol vertrouwen je examen gaan maken, omdat je door oefening en begrip de vragen goed kan beantwoorden.

Samenwerking

De Nationale Examentraining werkt samen met kennispartner Lyceo. Lyceo werkt net als de Nationale Examentraining met eigen lesmateriaal en methodes en biedt twee- en driedaagse examentrainingen voor VMBO, HAVO en VWO die bewezen effectief zijn. Voor twee- en driedaagse trainingen aardrijkskunde verwijzen we je daarom graag naar Lyceo. De trainingen worden in het hele land gegeven dus er is altijd wel een vestiging in de buurt!

Schrijf je in:

Aardrijkskunde VMBO

Aardrijkskunde HAVO

Aardrijkskunde VWO