Examentraining Nederlands

examentrainer enzio

Inhoud examentraining Nederlands VMBO / MAVO

De eindexamentraining Nederlands geven we op VMBO gt-, tl-, k- en bb-niveau. In de training gaan we aan de slag met tekstbegrip, oefenen we veel en geven we je een aantal handige tips, trucs en stappenplannen die het doorgronden van zowel een tekst als een examenvraag een stuk makkelijker voor je gaan maken.

 
Het begrijpen van teksten en oefenen
Want waarom is het eindexamen Nederlands vaak een probleem? Doordat je niet simpelweg formules of jaartallen uit je hoofd kunt leren, maar bepaalde vaardigheden moet kunnen toepassen. Wat moet je nou precies kunnen en weten? Tijdens onze examentraining geven we antwoord op die vraag door je stap voor stap uit te leggen hoe je een tekst te lijf kunt gaan, en door daar natuurlijk zoveel mogelijk mee te oefenen. Ook geven we je een aantal tips en trucs die je helpen bij het doorgronden van teksten en het formuleren van een goed antwoord.

Dat doen we bijvoorbeeld door jou te leren hoe je kernzinnen markeert, de hoofdgedachte formuleert en signaalwoorden vindt. Zo zul je steeds meer grip krijgen op de teksten die je leest.

 
Genoeg individuele aandacht
Tijdens de training is er veel ruimte om te oefenen met de vragen die jij het lastigst vindt. Doordat we werken met een verhouding van 1 trainer per 5 leerlingen kun je ook op ieder moment je vragen stellen.

 
Niveaus
De eindexamentraining Nederlands geven we op VMBO / MAVO, HAVO en VWO niveau. De training bestaat uit verschillende blokken. De tijdsduur van ieder blok is afhankelijk van het onderwerp, je hebt meerdere keren een pauze tussendoor.

 

Schrijf je in:

Nederlands VMBO

Examentraining Nederlands HAVO en VWO

De Nationale Examentraining werkt samen met kennispartner Lyceo. Lyceo werkt net als de Nationale Examentraining met eigen lesmateriaal en methodes en biedt twee- en driedaagse examentrainingen voor HAVO en VWO die bewezen effectief zijn. Voor twee- en driedaagse trainingen Nederlands verwijzen we je daarom graag naar Lyceo. De trainingen worden in het hele land gegeven dus er is altijd wel een vestiging in de buurt!

Nederlands HAVO

Nederlands VWO

 

Hieronder staat het trainingsprogramma van Nederlands:

Programma examencursus Nederlands VMBO / MAVO

Blok 1 Start en kennismaking
Blok 2 De tekst en de auteur
Blok 3 Indeling van de tekst
Blok 4 Functies en tekstrelaties
Blok 5 Leesstrategieën
Blok 6 Samenvatten
Blok 7 Schrijven
Blok 8 Evaluatie en afsluiting

 

Trainingen Nederlands VMBO