Examentraining Geschiedenis

examentraining geschiedenis jannaDe eindexamentraining geschiedenis geven we op VMBO / MAVO niveau.

 

Inhoud examentraining Geschiedenis VMBO tl / gl

De examentraining geschiedenis bestaat allereerst uit het herhalen van de belangrijkste stof en het oefenen daarmee. Eén van de lastigste dingen aan het examen geschiedenis is immers de grote hoeveelheid stof die je moet kennen. Door gestructureerd te herhalen zorgen we ervoor dat je hoofd- van bijzaken kunt onderscheiden en zo sneller tot een goed antwoord kan komen. Ook de verschillende historische contexten komen tijdens de training uitgebreid aan bod.

 
Herhalen, oefenen en tips
Door de combinatie van herhalen, oefenen en het geven van tips zorgen we voor een examentraining die je niet alleen de juiste kennis voor het examen geeft, maar ook het nodige zelfvertrouwen. Gedurende de hele dag kun je al jouw vragen stellen. Hieronder lees je meer over de inhoud van de examentraining.

 
Tips en trucs voor het beantwoorden van examenvragen
Gedurende de training wordt veel aandacht besteed aan het beantwoorden van examenvragen. Hiervoor geven we algemene tips en trucs die je helpen om tot een gestructureerd antwoord te komen. Tijdens het oefenen met de examenvragen helpen de examentrainers je om via een stappenplan tot een goed antwoord te komen. En natuurlijk is er voldoende ruimte voor jouw individuele vragen over onderwerpen die je lastig vindt.

 
Alle examenstof wordt doorgenomen
Tijdens de examentraining geschiedenis voor VMBO komt de hele 20e eeuw aan bod en uiteraard het onderdeel staatsinrichting en de verrijkingsdelen. Daarnaast leggen we je ook uit hoe je examenvragen kunt aanpakken. Je krijgt dan uitleg over de verschillende soorten vragen die gesteld zullen worden en hoe je die het beste kunt beantwoorden. Na elk blok maak je zelf vragen om te zien of je de stof goed beheerst en of je de examenvragen op de goede manier aanpakt. Tussendoor heb je meerdere keren pauze.

 
Genoeg tijd voor jouw vragen
Doordat we een verhouding hanteren van 1 trainer per 5 leerlingen, heb je de hele dag de mogelijkheid om je vragen te stellen aan onze trainers. Zo is er voor iedereen genoeg individuele aandacht en word je goed geholpen bij de onderdelen die je moeilijker vindt.

 

Locaties
Je kunt een examentraining geschiedenis volgen op meerdere locaties in het land. Je kunt een examentraining geschiedenis volgen in Utrecht of Culemborg.

 

Schrijf je in:

Geschiedenis VMBO


Examentraining Geschiedenis HAVO en VWO

De Nationale Examentraining werkt samen met kennispartner Lyceo. Lyceo werkt net als de Nationale Examentraining met eigen lesmateriaal en methodes en biedt twee- en driedaagse examentrainingen voor HAVO en VWO die bewezen effectief zijn. Voor twee- en driedaagse trainingen economie verwijzen we je daarom graag naar Lyceo. De trainingen worden in het hele land gegeven dus er is altijd wel een vestiging in de buurt!

Geschiedenis HAVO

Geschiedenis VWO

 

Programma examencursus geschiedenis VMBO / MAVO


Blok 1 Start en kennismaking
Blok 2 Hoe beantwoord je de examenvraag?
Blok 3 Staatsinrichting: 1848
Blok 4 Staatsinrichting: politieke stromingen
Blok 5 Staatsinrichting: Emancipatie en verzuiling
Blok 6 Staatsinrichting: Grondwetten en –rechten
Blok 7 Historisch overzicht: Startpunt
Blok 8 Historisch overzicht: Eerste Wereldoorlog
Blok 9 Historisch overzicht: Interbellum
Blok 10 Historisch overzicht: Tweede Wereldoorlog
Blok 11 Historisch overzicht: Europa & nieuwe wereldorde
Blok 12 Verrijkingsdelen: A, B, CSchrijf je in voor Geschiedenis VMBO