Examentraining - de ervaring van Britt

Britt heeft het liefst een camera in haar handen, maar op z’n tijd zit ze ook met haar neus in de boeken zoals vandaag. Vanaf haar woonplaats Houten is ze deze ochtend in de trein gestapt naar Utrecht om de examentraining voor het vak economie te volgen. ‘Ik zit nu in zes vwo en de eindexamens komen eraan. Een examentraining geeft me een beter beeld bij wat ik van het examen kan verwachten.’


Voor Britt is de examentraining zeker geen moetje: ‘Economie vind ik een ontzettend leuk vak en ik wil daarom alle details van de examenstof beheersen. Een training zoals deze helpt daar enorm bij’. Dat Britt economie een interessant vak vindt, blijkt wel uit haar plannen voor volgend jaar. ‘Ik wil graag na mijn examen de studie Economie en Business Economie gaan volgen in Rotterdam of in Utrecht’.


Van deze dag vol economie-theorie heeft Britt vooral geleerd het grotere plaatje niet te vergeten. ‘Mijn trainer wees me er zo nu en dan op dat ik soms in de details verdwaal. Hij leerde me vooral het overzicht niet te verliezen door alleen de belangrijke punten uit de sommen eruit te halen. Zo gaf hij mij de tip om enkele woorden die er echt toe doen te onderstrepen.’