Examentraining Engels

examentraining engelsDe examentraining Engels geven we op VMBO / MAVO TL/GL, KB en BB niveau.

 

Inhoud examentraining Engels VMBO TL/GL/KB/BB

Tijdens de eindexamentraining Engels gaan we dieper in op hoe je een tekst aanpakt. Daarbij horen algemene tips en trucs, maar ook uitgebreidere uitleg over hoe je makkelijk de hoofdgedachte van een tekst achterhaalt, op welke signaalwoorden je moet letten, hoe je een gap-tekst moet behandelen, etcetera. Hieronder lees je meer over de inhoud van de examentraining Engels.

 

Wat is jouw vraag?

Aan het begin van de dag wordt er tijd genomen om elkaar te leren kennen. Er wordt aandacht besteed aan welke onderdelen van de examenstof jij lastig vindt, zodat we daar gedurende de training rekening mee kunnen houden.

 

Tekstbegrip en oefenen

We behandelen stap voor stap hoe je je goed kunt voorbereiden op het examen Engels. Dit begint al bij een inschatting maken van hoeveel tijd je nodig hebt per vraag en hoe je de teksten het beste kunt aanpakken. Gedurende de gehele training kun je al je vragen stellen. Daarnaast wordt gericht geoefend om examenvragen beter te snappen en te kunnen beantwoorden. Door deze combinatie krijg je meer vertrouwen en kunde in het maken van het Engels examen.

 

Zorgen voor overzicht

De examencursus Engels bestaat uit verschillende blokken. Die blokken, zoals hieronder aangegeven, helpen je om stap voor stap goed voor te bereiden op de vragen op het eindexamen. Natuurlijk oefenen we ook veel met teksten, leesstrategieën en opgaven. Aan het begin van elk blok behandelen we eerst een stukje theorie waarna je zelf gaat oefenen met Engelse teksten en opgaven. We delen de stof op in behapbare delen waardoor het geheel overzichtelijker wordt. Door zelf te oefenen zie je al snel wat goed gaat en wat je misschien wat lastiger vindt; en natuurlijk worden alle gemaakte opgaven uitgebreid besproken en kun je vragen stellen.

 

Tips en trucs

Tijdens de training geven we je een aantal tips en trucs die je helpen bij het maken van het examen. Een vergissing die bijvoorbeeld gauw gemaakt wordt, is teveel tijd besteden aan het opzoeken van woorden die je niet kent in je woordenboek. Weten wanneer je je woordenboek moet gebruiken, en weten waar een woord van is afgeleid, helpen je om sneller en behendiger je woordenboek te gebruiken. Verder zijn er trucjes voor het beantwoorden van opgaven over signaalwoorden of bijvoorbeeld voor hoe je verschillende vraagsoorten kunt aanpakken. Hier besteden we volop aandacht aan, zodat jij goed voorbereid je examen Engels ingaat!


Schrijf je in:

Engels VMBO TL/GL

Engels VMBO KB

Engels VMBO BB

 

Examentraining Engels HAVO en VWO

De Nationale Examentraining werkt samen met kennispartner Lyceo. Lyceo werkt net als de Nationale Examentraining met eigen lesmateriaal en methodes en biedt twee- en driedaagse examentrainingen voor HAVO en VWO die bewezen effectief zijn. Voor twee- en driedaagse trainingen Engels verwijzen we je daarom graag naar Lyceo. De trainingen worden in het hele land gegeven dus er is altijd wel een vestiging in de buurt!

Engels HAVO

Engels VWO

Programma examencursus Engels VMBO / MAVO

Blok 1 Kennismaking en introductie examen Engels
Blok 2 Hoe pak je een tekst aan?
Blok 3 Signaalwoorden
Blok 4 Open vragen
Meerkeuzevragen
Blok 5 Gatenteksten
Blok 6 Schrijfvaardigheid: de brief
Blok 7 Opdracht schrijfvaardigheid en afronding


Schrijf je in:

Engels VMBO TL/GL

Engels VMBO KB

Engels VMBO BB