Examentraining Duits

examentraining duitsDe eindexamentraining Duits geven we op VMBO/MAVO TL niveau.


Examentraining Duits HAVO en VWO

De Nationale Examentraining werkt samen met kennispartner Lyceo. Lyceo werkt net als de Nationale Examentraining met eigen lesmateriaal en methodes en biedt twee- en driedaagse examentrainingen voor HAVO en VWO die bewezen effectief zijn. Voor twee- en driedaagse trainingen Duits verwijzen we je daarom graag naar Lyceo. De trainingen worden in het hele land gegeven dus er is altijd wel een vestiging in de buurt!

Duits HAVO

Duits VWO
 

Inhoud examentraining Duits VMBO TL / GL

Gedurende de examentraining Duits lopen we samen met jou alle stof nog een keer door, oefenen we veel en kun je natuurlijk al je vragen stellen.

We beginnen de training met een kennismaking. Een examentraining is een intensieve dag en het is belangrijk om te weten wat iedereen wil leren. Met welke onderdelen van het vak Duits heb je moeite, maar ook: in welke onderdelen ben je goed? Op die manier kunnen we gedurende de dag rekening houden met jouw persoonlijke behoeftes. Daarna gaan we aan de slag met de examenstof van Duits. Hieronder lees je meer over de inhoud van de examencursus.

 
Herhalen en oefenen
Tijdens de examentraining Duits gaan we dieper in op hoe je een tekst aanpakt. Daarbij horen algemene tips en trucs, maar ook uitgebreidere uitleg over hoe je makkelijk de hoofdgedachte van een tekst achterhaalt, op welke signaalwoorden je moet letten, hoe je een gap-tekst moet behandelen, etcetera.
Met deze onderwerpen gaan we gedurende de training veel oefenen. Dat doen we aan de hand van nauwkeurig geselecteerde examenopgaven uit het lesmateriaal. Tijdens de training maak je zo iets meer vragen dan op een officieel eindexamen. In een nog kleiner groepje kun je nog meer uitleg krijgen over het onderwerp dat je maar dwars blijft zitten. Het lesmateriaal mag je na de examentraining mee naar huis nemen, zodat je thuis alles nog eens rustig kunt doornemen en als je wilt nog kunt oefenen.

 
Zijn jouw vragen beantwoord?
Voor je weggaat checken we of de vraag waar je mee kwam is beantwoord. Het dagprogramma neem je mee naar huis en je krijgt de PowerPoint ook nog thuisgestuurd als PDF zodat je deze en je aantekeningen nog eens rustig kan doornemen in aanloop naar je eindexamen. Zo zorgen we ervoor dat je met vertrouwen en kennis je examen ingaat!

 

Schrijf je in:

Duits VMBO

 

Programma examencursus Duits VMBO/MAVO

Blok 1 Kennismaking en introductie
Blok 2 Hoe pak je een tekst aan?

  • Soort tekst
  • Hoofdgedachte
  • Toon van de tekst
  • Lezen van de vraag
Blok 3 Signaalwoorden
Blok 4 Open vragen en meerkeuzevragen
Blok 5 Gatenteksten
Blok 6 Schrijfvaardigheid
Blok 7 OefenenExamentrainingen Duits VMBO/MAVO