Examentraining Biologie

examentraining biologieDe eindexamentraining biologie geven we op VMBO-niveau. In de examentraining biologie wordt per blok alle stof herhaald die je voor het eindexamen moet kennen.

 

Inhoud examentraining Biologie VMBO

De examentraining biologie gaat jou zo goed mogelijk voorbereiden op het eindexamen. Dit doen we door het herhalen van de examenstof en de focus te leggen op het begrijpen en beantwoorden van de vragen die je op je examen gaat krijgen. We trainen daarom de onderdelen die je moet beheersen: de stof en de vragen. Gedurende de hele dag kun je al jouw vragen stellen. Hieronder lees je meer over de inhoud van de examentraining.

 
Herhalen van de stof en oefenen
Doordat alle belangrijke onderwerpen van het vak biologie worden besproken, wordt de samenhang binnen het onderwerp en tussen de onderwerpen duidelijker. Daarnaast is het oefenen in het maken van examenvragen een belangrijk onderdeel van de training. Om ervoor te zorgen dat je examenvragen beter gaat begrijpen en beantwoorden, helpt het om de verschillende typen vragen te leren kennen. De examentrainers helpen je ook individueel bij het maken van de vragen. Zo proberen we je te leren om op zelfstandige wijze de vragen te antwoorden en zo vertrouwd te raken met het maken van examenvragen.

Tijdens de training is er veel ruimte om vragen te stellen, zodat je aan het einde van de training met vertrouwen het examen tegemoet gaat.

 

Schrijf je in:

Biologie VMBO

Examentraining Biologie HAVO en VWO

De Nationale Examentraining werkt samen met kennispartner Lyceo. Lyceo werkt net als de Nationale Examentraining met eigen lesmateriaal en methodes en biedt twee- en driedaagse examentrainingen voor HAVO en VWO die bewezen effectief zijn. Voor twee- en driedaagse trainingen biologie verwijzen we je daarom graag naar Lyceo. De trainingen worden in het hele land gegeven dus er is altijd wel een vestiging in de buurt!

Biologie HAVO

Biologie VWO

 

Programma examencursus biologie VMBO / MAVO

Blok 1 Cellen en stofwisseling
Blok 2 Erfelijkheid en evolutie
Blok 3 Bescherming en antistoffen
Blok 4 Gedrag
Blok 5 Generatie op generatie
Blok 6 Het lichaam in stand houden
Blok 7 Planten en dieren
Blok 8 Reageren op prikkels
Blok 9 Eindexamen maken en bespreken

Trainingen Biologie VMBO