Examentraining volgen bij de enige bewezen effectieve examentrainer?

Ervaring examentraining van Lara

Lara (18) wil na haar examen Rechten gaan studeren, waar weet ze nog niet. Ze twijfelt tussen Utrecht en Leiden, maar voor het zo ver is moet ze een lastig vak halen: geschiedenis.

examentraining ervaring laraWaarom volg je een examentraining?
‘Ik volg een examentraining omdat ik dan een beter overzicht krijg van de stof. Ook denk ik dat ik me zo iets beter ga voelen over het vak.’

Wat heb je geleerd tijdens de training?
‘Hoe je antwoord moet geven op vragen. Ik vond het moeilijk om informatie uit een bron te halen bijvoorbeeld, maar de docent gaf me duidelijke handvatten. Daardoor begrijp ik nu beter hoe ik een vraag moet beantwoorden.’

Tussendoor geeft Lara nog een goede tip voor examensnacks. ‘Neem tijdens het maken van een examen geen zoete dingen, daar word je alleen maar misselijk van. Ga voor iets gezonds, groente ofzo of een appel.’