De vlag kan uit!

De 16-jarige Iris komt uit Tolkamer en heeft net haar eindexamen voor de havo achter de rug. Zou ze het gehaald hebben?

De grote dag was aangebroken: het was de dag van de beruchte uitslag. Mijn moeder was zenuwachtiger dan ik was. Ik werd zo laat mogelijk wakker, zodat er zo weinig mogelijk tijd overbleef waarin ik moest wachten op het verlossende telefoontje. Om tijd te doden haalde ik mijn hele kast overhoop, op zoek naar vergeten outfits en ging ik nog even snel naar de kapper.

Toen hoorde ik mijn mobiel trillen en wist ik dat het moment daar was. ‘Iris, ik bel je om je te feliciteren,’ klonk de stem van mijn docent aan de andere kant van de lijn. Ik kon het niet geloven, echt gewoon echt niet! Volgens mij heb ik het ook drie keer nagevraagd: ‘Ik ben gewoon geslaagd? Echt?!’ Na vijf jaar kan ik nu eindelijk een leuke opleiding gaan doen (en hoef ik nooit meer wiskunde te volgen! YES). De rest van die dag heb ik met een grijns van oor tot oor rondgelopen en heel veel taart gegeten.

Toen ik de volgende ochtend wakker werd, was de eerste gedachte die door mijn hoofd schoot: holy quacamoly, ik ben geslaagd! Ik keek naar buiten en zag de vlag hangen en meteen verscheen die grijns weer op mijn gezicht. Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest. Ik ben trots op mezelf!

Nu ga ik genieten van mijn welverdiende vakantie, heel veel films kijken en heel veel bloggen, want dat heb ik erg gemist tijdens de examenperiode. Het wordt een leuke tijd, maar de examentijd is ook een periode die ik niet snel zal vergeten!