Blog: Examentraining Wiskunde

Floor is 17 jaar oud en zit in het laatste jaar van haar VWO. Na haar middelbare school wil ze waarschijnlijk journalistiek gaan studeren, dus schrijven is iets waar ze heel gelukkig van wordt. Hier kun je iedere drie weken lezen hoe het deze journalist in spe vergaat in haar examenjaar.

Wat vliegt de tijd! Over twee weken hebben we de eerste examens er al opzitten. De spanning stijgt en het gaat nog maar over één ding: eindexamens. Inmiddels zijn alle schoolexamens en bijbehorende herkansingen geweest, zijn de laatste reguliere lessen gevolgd en de nodige oefenexamens gemaakt. Het nu is het dus tijd voor het echte blokken en…… examentraining!

 

Ik begon mijn meivakantie met een dag examentraining en om eerlijk te zijn keek ik er best tegenop. Ten eerste omdat de training op mijn vrije zaterdag om 9.00 uur begon, wat betekende dat ik al om 7.00 uur (lees: midden in de nacht) op moest, en tot 21.00 uur duurde. Ten tweede omdat ik al sinds de eerste klas nachtmerries heb over wiskunde en het dus niet een vak is waar ik met plezier twaalf uur lang aan werk.

 

Gelukkig waren mijn angsten nergens voor nodig. De tijd vloog voorbij en ik zat in een leuk klasje vol lotgenoten. Maar nog belangrijker: ik heb er wat aan gehad. Het was prettig om alle stof blok voor blok nog een keer door te nemen. De blokken met theorie werden steeds afgewisseld met het oefenen van echte examenopdrachten en het stellen van vragen. Er was genoeg begeleiding, die mij goed heeft kunnen helpen. Bij het blok kansberekening – wat ik wel goed snap – kon ik zelf kiezen aan welk ander blok ik meer tijd wilde besteden. En het was echt heerlijk om alles een keer van iemand anders dan mijn eeuwig saaie wiskundedocenten te horen!
Het klinkt misschien gek, maar ik heb uiteindelijk een hele leuke dag gehad. Dat kwam door mijn gezellige klas-voor-één-dag, maar ook omdat ik een stuk wijzer naar buiten stapte aan het eind van die lange dag. Wiskunde zal nooit mijn beste vriend worden, maar een goede voldoende voor mijn eindexamen is nu hopelijk een stukje dichterbij.