Blog: Examenstress

Sophie is 18 jaar oud en zit in het laatste jaar van het atheneum. Ze doet daar het profiel Cultuur & Maatschappij en heeft zelf al een blog. Ze houdt dus erg van schrijven en zal ons iedere drie weken bijpraten over het reilen en zeilen in haar examenjaar.

Daar ben ik weer! Ik heb de examens overleefd! Het was een spannende periode met veel voorbereiding en een gezonde dosis spanning. Na weken voorbereiden komt dan eindelijk het moment dat je mag beginnen waarbij je terecht komt in een situatie die je nooit eerder hebt meegemaakt. Mijn eerste examen was Nederlands. De eerste keer dat je die gymzaal binnenkomt stijgt de spanning behoorlijk. Naarmate de examens vorderen went het wel. Maar het is toch raar om te bedenken dat je normaal gesproken aan het sporten bent op de plek waar je nu zit te zwoegen voor je toekomst. Drie uur zitten is best pittig. Na twee uur krijg je last van je lijf en zou je het liefst gewoon opstaan, de toets inleveren en van het heerlijke weer genieten. Maar dat gaat natuurlijk niet.

Ik heb de examens nu gehad, dus ik kan weer even ademhalen. Over precies een week krijg ik de uitslag, dus tegen die tijd zal ik wel nagelbijtend naast de telefoon zitten tot het verlossende antwoord komt op de vraag of ik geslaagd ben. Ik ben in ieder geval blij dat de examens erop zitten en heb al veel leuke plannen gemaakt voor de aankomende zomervakantie. Hopelijk ben ik in één keer geslaagd en kan ik volop van mijn vakantieplannen gaan genieten!