Blog: Examens en toekomst

Sophie is 18 jaar oud en zit in het laatste jaar van het atheneum. Ze doet daar het profiel Cultuur & Maatschappij en heeft zelf al een blog. Ze houdt dus erg van schrijven en zal ons iedere drie weken bijpraten over het reilen en zeilen in haar examenjaar.

Hallo allemaal!

Ook ik mag de aankomende tijd mijn ervaringen van het examenjaar met jullie delen. Dit zullen veel verschillende ervaringen zijn, want een examenjaar is vaak nogal turbulent.
Je kent het wel; de ene week heb je echt niks te doen, de andere week weet je niet waar je de tijd vandaan moet halen. Ik merk nu al dat ik ontzettend veel stress heb door alles wat ik moet gaan leren voor de examenweken in mei. Maar ik zal zo blij en voldaan zijn als ik eindelijk een gat in de lucht kan springen met mijn diploma in mijn hand! En het gala, natuurlijk.
Maar ik heb ook heel veel zin in de examens, ondanks alle stress die het met zich meebrengt. Ik zit nu bijna zes volle jaren op de middelbare school en het begint een beetje te vervelen. Niet echt vervelen, maar er zijn altijd van die vakken die je eigenlijk liever niet zou hebben.
Met mijn Cultuur en Maatschappij profiel ben ik dolgelukkig dat ik geen natuurkunde en scheikunde meer heb. Want daar snapte ik echt helemaal niks van, hoe hard ik mijn best ook deed.
Ik denk dat ik het echt naar mijn zin zal hebben op mijn vervolgstudie, omdat je dan echt iets doet wat je zelf graag wilt en leuk lijkt. Herkenbaar?
Toch ben ik aan de andere kant best bang om die grote stap te maken. Je moet weer helemaal opnieuw beginnen, net als toen je voor het eerst op de middelbare school kwam. Je moet weer leren waar alles is en hoe alles in zijn werk gaat. Maar net als op de middelbare school denk ik dat dit vanzelf wel losloopt. Ik kijk er echt naar uit!

Tot de volgende keer!