Alles voor het laatst

Milou uit Putten doet dit jaar eindexamen voor de havo. Net als Iris blogt ze voor ons over haar avonturen deze laatste maanden op de middelbare school.

Ik heb al een aantal maanden het gevoel dat de laatste lesdagen nog heel ver weg zijn. Tot vorige week. Toen besefte ik ineens dat het echt geen tien weken meer duurt, maar dat mijn allerlaatste lessen voor de deur stonden!

Ik kwam op school en de eerste les van die dag was wiskunde. We hebben op dinsdag altijd twee uur wiskunde, maar niet achter elkaar gepland. Tijdens de eerste les had iedereen het er al over: de volgende les lopen we het lokaal uit en hebben we nooit meer wiskundeles! Dit was het eerste vak waarbij ik ‘de laatste les’ ooit zou gaan beleven, dat gaf wel een raar gevoel.

Ik – met mijn wiskundefobie – zat tijdens geschiedenis (het vak dat ik na de eerste les wiskunde had) voortdurend op de klok te kijken wanneer het tijd was voor de tweede les wiskunde. Ik had, ondanks mijn fobie, gewoon zin in die les!

In de tweede les wiskunde gingen we het schoolexamen bespreken. Ik moet toegeven, het was oersaai maar ik had kriebels in mijn buik. Toen de bel ging liep ik met een glimlach van oor tot oor het lokaal uit. Dat was het dan, vijf jaar wiskunde dat nu zo ineens was afgesloten. En nu op naar de examens!