Blog: 11 juni de uitslag!

Jolien is 17 jaar en zit in het examenjaar van de havo. In haar vrije tijd houdt ze zich graag bezig met muziek. Zodra ze haar havo-diploma op zak heeft wil ze dan ook de opleiding tot docent muziek gaan volgen. Iedere drie weken lees je hier haar belevenissen in het laatste deel van haar examenjaar.

Pff, het zit erop! Na twee weken hard zwoegen ben ik klaar. Twee weken geleden, op de vrijdag, maakte ik mijn laatste examen en dat moest natuurlijk gevierd worden. Toen ik thuis kwam stond er een mooi bosje bloemen op me te wachten en ’s avonds hebben we taart gegeten. Ik ben nu helemaal klaar met de middelbare school en dat voelt toch nog een beetje onwerkelijk. Ik moet natuurlijk nog wel wachten op de uitslag, maar voor nu heb ik vakantie! De aankomende weken kan ik nog even genieten van de leuke activiteiten op school, zoals het gala en de diploma-uitreiking.

Ik moet zeggen dat de examens mij niet helemaal zijn meegevallen. Ik hoorde van veel mensen dat ze de centrale examens stukken makkelijker vonden dan de schoolexamens. Ik heb mijn resultaten natuurlijk nog niet, maar ik heb het gevoel dat ik voor de meeste vakken wel lager heb gescoord dan voor mijn schoolexamens. Gelukkig maken de cijfers mij niet zoveel meer uit, als ik het gehaald heb ben ik blij!

Tijdens mijn examentijd heb ik ontzettend genoten van de posts en polls op het Facebook-evenement van het Centraal Eindexamen. Zo’n 50.000 scholieren hadden zich hiervoor aangemeld en na een examen werden hier de meest creatieve grappen gemaakt. Daarnaast was het een goede plek om gezamenlijk te huilen en klagen over de vragen die nergens op sloegen. Wanneer ik een examen heel slecht had gemaakt, haalde ik daar een beetje troost uit. Gelukkig is alles nu achter de rug en wacht ik met spanning af tot 11 juni: de uitslag!